L’equip de govern de l’Ajuntament de Vilanova i la Geltrú està preparant el Pla de Reactivació Econòmica amb l’objectiu “d’enfortir la ciutat com a capital i estructurar la seva estratègia en el desenvolupament de polítiques de dinamització i promoció econòmica. El pla, segons el consistori, es concep com una “eina que ha de servir al govern actual i als posteriors a generar riquesa, ocupació i benestar a la ciutat i a tota la seva ciutadania”.

D’entre les desenes de propostes que apunta l’esborrany del pla, destaca l’autorització municipal de l’obertura comercial en diumenges i festius a tota la ciutat. Segons l’Ajuntament, aquesta proposta donaria resposta a  una demanda existent per part de diferents establiments comercials del municipi, del sector turístic i de la restauració.

Davant d’aquesta proposta, la regidoria de Promoció Econòmica ha encarregat un estudi per tal de valorar els pros i contres d’aquesta possible autorització d’obertura comercial en diumenges i festius a tota la ciutat.

Ara com ara l’autorització d’obertura comercial en diumenges i festius a la ciutat només es dóna a la façana marítima i al voltant de la ronda d’Europa, cosa que, segons l’Ajuntament, suposa un desequilibri en el desenvolupament comercial a la ciutat i una pèrdua d’oportunitats en les zones on no hi ha aquesta autorització d’obertura.

L’esborrany del Pla de Reactivació Econòmica s’estructura en deu àmbits (Ajuntament, oficina d’Empresa, indústria, formació i ocupació, innovació, robòtica i coneixement, mercats i primer sector, fires i mercats de petit format, comerç, turisme i economia Social i Solidària). Altres propostes que s’apunten és la conversió dels polígons industrials en Zones d’Activitat Econòmica i Empresarial Urbana, incentivar la creació de nous espais comercials i consolidar el del centre o la generació d’startups de nova creació.

El  govern preveu portar aquest Pla a aprovació al ple del mes d’abril i, segons indica el regidor de Promoció Econòmica, Jordi Medina, esperen que pugui tirar endavant amb el suport de tots els grups.

FER UN COMENTARI