Vilanova recupera el Mercat Noucentista, que es trasllada als jardins de Can Papiol

0
421

Fa dos anys es va fer a la plaça de les Cols, al carrer del Comerç, a la plaça Pau Casals, a la plaça Diputació i també al Museu Can Papiol. L’any passat es va haver de suspendre a causa de la pandèmia. I enguany es reprendrà, però amb canvi d’ubicació i de manera més minimalista, atesa la situació encara derivada de la covid-19: el Mercat Noucentista de Vilanova es farà el diumenge 16 de maig, als jardins del Museu Romàntic Can Papiol, on es podrà fer control d’accés per evitar aglomeracions.

El mercat en honor a Sant Isidre, patró de la pagesia, comptarà amb personatges vestits d’època que oferiran diverses parades distribuïdes pel Museu. El camí se senyalitzarà adequadament, i les persones que hi vulguin assistir hauran de respectar les mesures sanitàries. A l’entrada, a la plaça Diputació, hi haurà el grup Corrandes Animació, que amenitzarà l’espera i l’entrada als jardins amb música folk tradicional. El mercat serà d’11 del matí a 2 del migdia.

Al mig del jardí hi haurà el mercat de venda de verdures i hortalisses que organitza l’Associació de Festes de Sant Isidre i que reprodueix el funcionament antic d’aquesta activitat comercial. Utilitzaran balances antigues per pesar els productes, que es disposaran en cabassos de vímet i caixes de fusta. Per fer compres, prèviament haurà calgut bescanviar al mateix mercat euros per bitllets antics de pesseta de la República. Sota les voltes del jardí també hi haurà una desena de parades de productes d’alimentació artesana i ecològica (cervesa, mel, mató, sabons… i també flors), totes elles també ambientades d’època.

FER UN COMENTARI