Vilanova serà final d’etapa de la Volta Ciclista a Catalunya 2022

0
514
Arribada de la Volta a Vilanova i la Geltrú l'any 2016. Foto: Ajuntament.

L’Ajuntament de Vilanova i la Geltrú i l’organització de la prova han arribat a un acord perquè la ciutat sigui l’escenari d’un final d’etapa de la Volta Cliclista a Catalunya. Enguany la prova UCI World Tour celebra la seva 101a edició i comptarà amb la participació dels millors ciclistes i equips del món.

L’alcaldessa vilanovina, Olga Arnau, ha assenyalat que acollir un esdeveniment d’aquestes característiques és “el reconeixement al treball i l’esforç del nostre teixit esportiu, des de l’esport base fins al professional, i també una oportunitat única per projectar la nostra ciutat al món”. Arnau també ha destacat la llarga i reconeguda tradició ciclista a la ciutat, que ha donat grans noms en l’àmbit mundial, com ara Vicenç Iturat, Isaac Gálvez, Joan Font, Débora Gálvez o Marc Soler.

És la divuitena vegada que la Volta fa aturada al municipi, després de 10 arribades, la darrera l’any 2016, i 7 sortides d’etapa. De fet, la capital del Garraf va estrenar-se com a ciutat de la Volta l’any 1949, en una etapa que va iniciar-se a Tortosa i va finalitzar a Vilanova i la Geltrú, amb triomf de l’italià Angelo Menon. A la ciutat hi han guanyat ciclistes de gran prestigi com els velocistes Mario Cipollini (1999) o Erik Zabel (2000). El darrer en fer-ho va ser l’esprinter italià Davide Cimolai (2016).

Pel president de la Volta Ciclista Catalunya Associació Esportiva, Rubén Peris, tornar a Vilanova és una “magnífica notícia per la Volta”. Peris explica que es tracta d’una ciutat amb “gran tradició ciclista i amb un públic que tindrà moltes ganes de veure els millors del món pels seus carrers”.

La ronda catalana, en la seva darrera edició del centenari, es va poder a seguir per televisió a 190 països, amb emissió en directe als cinc continents, i una audiència a Europa en els canals d’Eurosport de més de 15 milions d’espectadors únics.

Després de celebrar l’edició del centenari, la Volta ja té pràcticament tot el recorregut de la 101a edició tancat, en una Volta Ciclista a Catalunya que tornarà a ser l’epicentre del ciclisme mundial del 21 al 27 de març de 2022.

FER UN COMENTARI