Vilanova tanca un juliol amb una ocupació superior al 90% i confia en penjar el cartell de complet a l’agost

0
300
El tren en miniatura de Ribes Roges ha rebut el segell Turisme Familiar en un mes "excepcional" per al sector turístic. // LA FURA

El tren en miniatura del Parc de Ribes Roges ha estat reconegut per l’Agència Catalana de Turisme amb el segell Turisme Familiar

Vilanova i la Geltrú ha complert les expectatives que tenia posades en el mes de juliol, amb dades d’ocupació que han oscil·lat entre el 90 i el 95%. Es tracta, per tant, d’una temporada turística “excepcional”, després que l’any passat es registrés una ocupació mitjana del 63%. “El juliol del 2021 va ser un mes atípic perquè les condicions meteorològiques no van ser gens favorables”, explica el regidor de Turisme, Jordi Medina.

Com és habitual, el turisme familiar torna a ser el més destacat, tot i que des de Setmana Santa moltes consultes són de turistes estrangers. “Les previsions que feiem a l’abril s’han complert i els turisme internacional s’ha incrementat”, explica Medina. Bàsicament, es tracta de turistes provinents de França, el Regne Unit, Països Baixos i Bèlgica. Quan falta prop d’un mes per tancar la temporada, el 10% dels turistes que han fet nit a Vilanova i la Geltrú són catalans, un 40% són espanyols i un 50% són estrangers.

Pel que fa el mes d’agost, el regidor assegura que sempre hi ha una major ocupació hotelera: “Si aquest mes de juliol hem superat el 90% d’ocupació, esperem que a aquest mes fem sold out a nivell de places hoteleres”.

El trenet de Ribes Roges, reconegut

Amb l’objectiu de consolidar Vilanova com una destinació turística familiar, l’ajuntament segueix treballant per un turisme tranquil, allunyat de les masses i que s’adequï al ritme de la ciutat. En aquest sentit, el darrer atractiu turístic que revalida aquest segell ha estat el tren en miniatura del Parc de Ribes Roges, un element que ha rebut, recentment, la certificació de Turisme Familiar que atorga l’Agència Catalana de Turisme de la Generalitat de Catalunya.

El president dels Amics del Ferrocarril de Vilanova (AFEVI), Francesc Tobal, ha dit que aquest segell “és un reconeixement a tota la feina que han fet els companys de l’associació, mantenint el circuit de Ribes Roges, el segon circuit creat a tot l’Estat”. Per la seva banda, el regidor Jordi Medina ha assenyalat que el trenet es tracta d’un “atractiu turístic que al llarg de l’any porta moltes families a la ciutat”. En concret, l’AFEVI estima que cada any pujen al tren de Ribes Roges uns 25.000 usuaris.

Aquest mes d’agost, però, serà el primer que el tren no circularà per “raons tècniques”, ja que s’ha de fer el manteniment de la via i també de les maquines. El trenet de Ribes Roges ha estat en marxa tots els dissabtes d’estiu de sis a nou del vespre i, a partir del setembre, tornarà a obrir els diumenges d’onze a dues del migdia.

FER UN COMENTARI