Vilanova tindrà el Tingladu més ambiciós

0
2649
Carles Renyer, Raimon Ràfols i Berta Belaskoain, organitzadors del Tingladu

Can Pistraus tira la casa per la finestra amb motiu del desè aniversari del Tingladu. No ha desvelar quin serà el cartell de músics i grups que actuaran a Vilanova el penúltim cap de setmana de juliol, però sí que serà l’edició més ambiciosa en tots els sentits: se’n doblarà el pressupost general (pot rondar els 150.000 euros), es triplica el pressupost dedicat a artistes i s’espera que el públic respongui almenys duplicant també el nombre d’assistents als concerts.

Si l’any passat hi va haver una prèvia amb Manu Chao, enguany hi serà amb una doble jornada a vigílies de Sant Jordi. El divendres 21 d’abril es farà a la plaça de l’Assumpció, de la Geltrú, la presentació del cartell de 2017, un sopar de desè aniversari a càrrec del xef local Kilian Ventura i un concert a partir de les 11 de la nit amb Joan Garriga i els galàctics mariatxis, que repassarà les cançons més emblemàtiques de Dusminguet i La Troba Kung Fú.

I l’endemà dissabte es faran tot de concerts per les places de Vilanova, com una mostra més que la cultura, la música, pot ser gratuïta, de carrer i a l’abast de tothom. Actuaran Pau Alabajos (al migdia, a la plaça de la Vila), Xarim Aresté (a la tarda, al capdamunt de la rambla Principal), Joan Colomo (al vespre, a la plaça de les Cols), Joana Serrat (al vespre, a la plaça Lledoners) i Fermín Muguruza presentarà a la nit a la Nau del Ferrocarril un espectacle inèdit, en l’únic concert de pagament programat. Carles Renyer s’ha afanyat a dir que “el format dels quatre concerts de dissabte són de cantautor, no acústic perquè tothom amplifica, però són de format molt reduït”, de manera que no hi haurà problemes amb l’Ordenança de sorolls. I pel que fa al de divendres a la Geltrú, acabarà a la 1, i la música ambient posterior durarà fins a les 2.

Quant al festival de l’estiu, Renyer fa de les necessitats virtuts i destaca que el canvi d’ubicació obligada de l’any passat els obre la possibilitat d’encabir molt de més públic al festival i també n’afavoreix la logística. A més, l’espai de barres (clau per al sosteniment del festival) es desplaçarà i creixerà l’espai d’alimentació.

El festival d’aquest 2017 comptarà amb dos artistes internacionals i creixerà en un dia, ja que el dijous 20 d’abril es reforçarà la proposta artística i passarà a ser un dia fort més del Tingladu.

FER UN COMENTARI