Vilanova tindrà un Carnaval totalment virtual

0
502
Foto: Ajuntament de Vilanova

Vilanova i la Geltrú es queda sense Carnaval per culpa de la pandèmia. Aquesta setmana l’Ajuntament i la Federació d’Associacions del Carnaval (FAC) han explicat que tots els actes que configuren el tradicional programa de Carnaval se celebraran, però en format virtual. No hi haurà cap acte al carrer, ni amb aforament limitat ni amb entrada prèvia: “Estem davant un Carnaval diferent que el viurem perquè forma part de la nostra identitat col·lectiva, però el celebrarem d’una  altra manera: cadascú des de casa seva i canviant els carrers, places i locals d’entitats per l’espai virtual”, indicava l’alcaldessa de la ciutat, Olga Arnau.

Tot i que el detall de com i quan seran els actes no es donarà a conèixer fins dissabte durant la presentació del cartell, sí que s’ha avançat que les escoles i els veïns s’encarregaran de la decoració dels carrers i que els tradicionals antifaços lluiran com sempre a la Rambla. A més, es fa una crida a la ciutadania perquè guarneixi els balcons.

Revisant la història

“Aprofitarem per fer memòria i conèixer una mica més la història llarga i dilatada del nostre Carnaval”, apuntava la regidora de Cultura, Adelaida Moya. Aquest repàs es preveu fer en tres formats diferents: amb l’edició d’un llibret que repassa un a un tots els actes de la festa i que es repartirà per totes les cases de la ciutat; a través d’unes càpsules de vídeo que expliquen amb imatges quins són els principals actes del Carnaval i el seu origen; i, finalment la instal·lació de banderoles il·lustrades de gran format en espais significatius del Carnaval vilanoví que també explicaran la història de la festa. “També podem avançar que hi haurà Arrivo i Enterro, tot i que seran virtuals”, explicava Moya.

Urnes enlloc de caramels

A diferència del que es va fer per la Festa Major (amb les matinades des dels campanars  i amb les músiques dels balls sonant per megafonia), El Turuta, no sonarà el diumenge de Comparses. Ajuntament i FAC insisteixen que cal evitar de totes passades que els vilanovins i vilanovines surtin a celebrar el Carnaval al carrer i apel·len al seny dels seus conciutadans: “Segons els experts, aquells dies podríem arribar al pic més alt de la tercera onada, per tant, demanem solidaritat i col·laboració de tots els veïns i veïnes, els demanem seny i responsabilitat i confiem que el seu comportament serà exemplar, com ja va ser-ho per la Festa Major”, indicava l’alcaldessa. És per això que des de l’Ajuntament no s’ha previst cap dispositiu de seguretat diferent de l’habitual i en el cas de Diumenge de Comparses, la Policia Local estarà destinada a vetllar per la seguretat als col·legis electorals de la ciutat.

FER UN COMENTARI