Vilanova tindrà una festa major plena d’aniversaris rodons

0
202

Diumenge va tenir lloc a l’auditori Eduard Toldrà el tradicional acte de presentació de la festa major de Vilanova, amb actes que s’allargaran del 14 de juliol fins al 6 d’agost. La pabordia vilanovina (Olga Armengol, Xavier Santamans, Pere Gassó, Ferran Coma, Cristina Granell, Alba Aluja i Miquel Àngel Arnal) enguany ha triat com a lema “L’origen soc jo”, i el seu cartell i la imatge gràfica que l’acompanya han estat creada pels dissenyadors Ester Ràfols i Jordi Llorens.

La presentació va arrencar amb el so dels tabalers dels Diables, que enguany commemoren el 75è aniversari de la seva recuperació. Serà un any d’aniversaris rodons, destacant el 50è de Bordegassos i Falcons, el 75è de la recuperació del Drac Nona (la figura del frac més antiga que es conserva de la festa major), 40è del Drac Barrina i altres aniversaris com els de les Cotonines, els Cercolets, els Diables Petits, el Ball d’en Serrallonga, els Gegants de la Geltrú i la Mulassa Boja.

Els actes principals de la festa major es van anar donant a conèixer amb una obra teatral. Actes per a totes les edats i gustos, entre els quals destaquen la diada castellera amb Bordegassos, Castellers de Vilafranca, Joves de Valls i Jove de Tarragona; varietat de concerts, entre els quals òpera, havaneres a la plaça del Port, La Salseta del Poble Sec o la Festa Major d’Entitats a la plaça de les Casernes; espectacles infantils com El Circ Raluy i El Pot Petit; o mitja dotzena d’obres teatrals, amb L’Escotilló Teatre, L’Estaquirot, entre altres. També va actuar a la presentació l’arpista vilanovina Ester pinyol, que per la festa major presentarà el seu disc “Vilanova i la Geltrú a ritme de l’arpa”.

Xavier Santamans, en nom de la Pabordia 2022 (insòlitament, en 25 anys d’història, una pabordia per dos anys, ja que l’any passat l’FM va ser migrada a causa de la covid), va explicar que el lema “L’origen soc jo” té el significat que “després de la pandèmia, tornem a començar”, i que si bé l’origen de l’FM és la Mare de Déu de les Neus (des de 1784), ho és també cadascun dels vilanovins i vilanovines. També van intervenir en la presentació la regidora de Cultura Mercè Mateo i l’alcaldessa Olga Arnau.

FER UN COMENTARI