Vilanova vol ampliar el parc d’habitatge públic

0
1003
Griselda Fernández i Gerard Llobet.

L’Ajuntament de Vilanova s’ha proposat ampliar el parc d’habitatge públic destinat a lloguer social mitjançant dues mesures que té al seu abast. Es tracta del dret de tempteig, que permet al consistori adquirir de forma preferent i a un preu taxat un habitatge que provingui d’una execució hipotecària; i de l’expropiació forçosa de pisos desocupats que estan en mans dels bancs o de grans entitats immobiliàries, una eina que permet expropiar-ne l’usdefruit, no la propietat.

El regidor d’Habitatge, Gerard Llobet, ha anunciat que mitjançant el dret a tempteig adquiriran abans de final d’any un habitatge de tres habitacions a un preu de 41.500 euros. També ha avançat que s’està treballant per adquirir-ne un segon l’any vinent, en aquest cas d’una habitació, per un import de 20.000 euros. En ambdós casos, ha explicat, es destinaran a persones o famílies en situació de vulnerabilitat amb uns preus de lloguer assequibles.

Ajuts a la rehabilitació
Amb el mateix objectiu d’ampliar el parc d’habitatge, l’Ajuntament ja ha obert el termini per sol·licitar els ajuts a la rehabilitació, que restarà obert fins al 30 de novembre i compta amb una partida de 25.000 euros. La convocatòria s’adreça a propietaris de pisos buits que requereixen reformes o que hagin d’obtenir la cèdula d’habitabilitat.

L’Ajuntament, mitjançant un conveni, es farà càrrec del cost de les obres i, a canvi, la propietat cedirà el pis per un termini de sis anys que es destinarà a lloguer social. En relació als requisits per beneficiar-se d’aquests ajuts, la responsable de l’Oficina Local d’Habitatge, Griselda Fernández, ha explicat que “prioritzarem aquells habitatges adaptats per a persones amb mobilitat reduïda, amb ascensors o bé plantes baixes i que tinguin tres o més habitacions, ja que hi ha una important demanda de pisos per a famílies”.

FER UN COMENTARI