Vilobí traça un pla per fer créixer el turisme amb el parc dels Talls com a reclam

0
2076
Lara Lapieza (consultora), Francesc Edo (alcalde) i Xavi Serra (regidor de Promoció Econòmica i Turisme).

L’Ajuntament de Vilobí ha entès que té un diamant el brut i el vol polir. Es tracta del parc dels Talls, sorgit a partir dels pèlags, un espai únic en biodiversitat a la comarca, tan sols comparable amb l’entorn del pantà de Foix, però que té un element diferencial com és la història geològica i minera (de les guixeres) a partir del qual es van crear. L’administració local vol que aquest patrimoni que és propi de Vilobí i d’enlloc més sigui la base sobre la qual crear un producte turístic que pugui fer de reclam dels habitants que hi ha a Barcelona i a tota la seva conurbació, així com a una part d’aquests milions de turistes que hi acudeixen cada any. Sense oblidar l’entorn més immediat al municipi.

Per fer-ho possible, ha encarregat un pla de desenvolupament turístic del municipi. La responsable del projecte, la consultora Lara Lapieza, explica que ha definit 85 actuacions concretes a realitzar, que tenen com a base el teixit empresarial de Vilobí. Cellers, restaurants, l’hotel, comerços, allotjaments rurals… tots els agents implicats hauran de començar a promocionar-se conjuntament, com a destinació conjunta, en benefici de tots. “Vilobí té uns recursos que fins ara no s’han desenvolupat turísticament amb tot el seu potencial”, diu Lapieza, que considera que “falta producte turístic”, és a dir, activitats concretes que atreguin gent i també que hi deixin diners. Actualment, els qui van a la zona dels pèlags, generen poca despesa.

Segons la consultora, el parc dels Talls “és quasi clandestí, el coneix poca gent”. I el primer que ha de fer és donar a conèixer la seva riquesa natural, ornitològica, la biodiversitat, el paisatge i també la història de les guixeres que ha marcat l’evolució del poble. S’anirà a buscar un públic familiar però també professional (ornitòlegs, geòlegs, empreses…). Com a primers objectius hi ha que en els propers quatre anys, el nombre de visitants actuals augmenti un 13,6% i que la seva despesa mitjana s’incrementi el 24,7%.

FER UN COMENTARI