VINSEUM tindrà una de les col·leccions d’etiquetes de vi més importants del món

0
321
Jordina Escala mostrant algunes de les etiquetes amb els propietaris de les col·leccions. // LA FURA

El Museu de les Cultures del Vi de Catalunya, Vinseum, va presentar ahir les noves adquisicions de la col·lecció d’etiquetes de vi, que procedeixen de tres fons diferents i que faran de la col·lecció del museu de Vilafranca una de les més completes i extenses del món en aquesta matèria.

En total, les tres col·leccions incorporaran més de 200.000 documents a la col·lecció d’etiquetes de vi del museu. Els documents provenen del fons d’autor Xavier Bas Disseny, que inclou etiquetes fetes per l’estudi des del 1998 fins l’actualitat; el fons d’empresa de l’impremta Gràficas Varias, que inclou documentació del 1918 al 2013; i la col·lecció privada Àngel Escudé, que inclou milers d’etiquetes de vi d’arreu del món.

Les etiquetes i documents aportaran informació sobre l’evolució del màrqueting al territori. // VINSEUM

Xavier Fornos, director de Vinseum, explicava que aquestes col·leccions “contribuiran a conèixer millor la història del vi, amb documentació datada que homogeneïtza la col·lecció que ja tenim”; col·lecció que compta actualment amb unes 4.000 etiquetes i la Col·lecció Leonel Sánchez, una donació del 2018 formada per unes 7.000 etiquetes d’un col·leccionista privat.

Jordina Escala, bibliotecària de l’entitat, va presentar algunes de les etiquetes del fons i va explicar la tasca de preservació que efectuen els treballadors del Vinseum a l’hora de restaurar i classificar les peces, i va assegurar que aquestes adquisicions són d’un “alt valor documental”.

 

FER UN COMENTARI