Una vintena de joves amb discapacitat intel·lectual realitzaran pràctiques tutoritzades a l’Economat de Vilanova. Es tracta de nois i noies d’entre 16 i 21 anys que són alumnes del PFI Adaptat i del projecte Trànsit, dos cursos formatius impulsats per l’Institut Municipal d’Educació i Treball (IMET) que tenen per objectiu preparar aquests joves abans d’entrar al mercat laboral ordinari, amb un primer contacte amb el món de l’empresa.

Un cop aquests alumnes acabin la formació, l’objectiu és que puguin continuar el seu itinerari cap al món laboral, ja sigui a l’empresa convencional o en projectes com el Timol o el Matí, que utilitzen la metodologia del treball amb suport per facilitar la inserció al món laboral.

Aquesta col·laboració entre l’IMET i Càritas Interparroquial, entitat que gestiona l’Economat, es va iniciar durant el curs passat i davant els bons resultats que va donar enguany s’ha volgut repetir. La signatura del conveni entre ambdues parts va tenir lloc ahir dijous a l’Ajuntament. Durant l’acte, l’alcaldessa Neus Lloveras va voler aprofitar per “agrair la tasca de totes les persones que dediquen el seu temps voluntàriament a l’Economat, un projecte que s’ha anat ampliant des del primer dia per no ser un simple servei de distribució d’aliments, i que millora cada dia per oferir un servei complet”. La subdirectora de Càritas Diocesana de Sant Feliu de Llobregat, concepció Marquès, va recordar que l’Economat és un projecte viu, que encara pot acollir moltes altres activitats, especialment de formació, com els tallers educatius que es fan als escolars.

FER UN COMENTARI