Visca Sant Jordi!

0
192

Aquesta setmana surt l’edició especial de Sant Jordi de La Fura. Sant Jordi és una diada molt especial per als catalans; és la festa major dels llibres. Actualment, està clarament encarada a la venda de llibres, més que no pas a la lectura, però és que són vasos basculants, una cosa no s’entén sense l’altra. I aquest dissabte serà el primer Sant Jordi sense mascaretes, sense restriccions obligatòries, per bé que les autoritats sanitàries recomanen fer-ne ús en cas d’aglomeracions. Les llibreries ja esperen recuperar aquell ambient que tant ens agrada, de carrers plens de gent amb llibres a la mà, i roses, i alegria. L’agenda d’activitats, ja sigui per la fi de les restriccions o perquè cau en cap de setmana, s’ha animat com feia temps que no passava. Hi ha ganes de Sant Jordi.

Com cada any, des de La Fura també volem aportar el nostre granet de sorra a la diada de Sant Jordi. Ho fem amb un exemplar amb portada monotemàtica, una obra d’art dissenyada per tres alumnes de l’escola municipal d’art Arsenal, de Vilafranca. Aida Busquets, Dani Pérez i Neus Pullina en són els autors. Són alumnes del cicle de grau superior de gràfica impresa i gràfica audiovisual, i realitzen un mòdul experimental de Formació en Entorn Professional (FEP). Aquest mòdul permet l’alumnat treballar en projectes reals des d’un entorn d’empresa simulada, organitzats en equips interdisciplinaris i amb plena autonomia en la realització dels projectes proposats per entitats, institucions i empreses. En aquest cas, La Fura.

La portada ha estat dissenyada a partir de la tècnica d’estampació directa, utilitzant roses reals i tipografia per reproduir la definició d’amor. Amb aquest treball, l’equip ha volgut fer èmfasi en l’expressió de les emocions durant la diada de Sant Jordi.

Portada a banda, tornem a canviar el disseny de les pàgines del nostre setmanari, de manera que a la franja superior de totes les pàgines aparegui un recull de llibres d’autoria penedesenca que s’han anat publicant entre Sant Jordi de l’any passat i el d’enguany. Són gairebé un centenar de llibres, que mostren el vigor creatiu de les lletres penedesenques, i que volen servir també de recomanació de llibres per regalar (o autoregalar-se) per Sant Jordi. No deixeu de donar-hi una ullada. I feliç Sant Jordi!

FER UN COMENTARI