Viu Comerç entona el rèquiem per les botigues del centre de Vilanova

0
2099

Viu Comerç enceta aquest divendres una campanya de protestar contra la creació del futur parc comercial del polígon Masia d’en Barreres, a Vilanova. La campanya agafa com a referent una esquela, en al·lusió a la temuda mort del comerç de proximitat de Vilanova com a conseqüència de l’arribada de mitjanes i grans superfícies comercials agrupades arran de la C-15, amb l’afegit que l’Ajuntament de Vilanova els ha obert la possibilitat d’obrir portes els 365 dies de l’any.

La campanya “funerària” dels botiguers de la ciutat consta de tres peces gràfiques: una enganxina, un pòster i una esquela. El material es repartirà entre totes les botigues de l’associació de comerciants, que els penjaran als aparadors, i també entre les que no hi estan i es troben en l’eix comercial situat entre el carrer Pare Garí, la plaça de les Neus i el carrer de la Unió fins a la carretera.

Viu Comerç considera que el parc comercial “es convertirà en un pol d’atracció” que deixarà el centre “amb menys tràfic, tant de vilanovins com de visitants provinents de Vilafranca, Manresa, entre altres”. A més, entén que permetre obrir els diumenges i festius el barri de Mar, l’eix de la C-15 i la ronda Europa “encara deixa més en desavantatge al comerç del centre”. Denuncien que “els interessos particulars d’un promotor no poden posar en joc tot un model comercial”. Amb la connivència activa de l’Ajuntament.

FER UN COMENTARI