Viu Comerç recull firmes contra la recollida de la brossa porta a porta a Vilanova

0
123

L’associació de comerciants Viu Comerç impulsa una recollida de firmes contra el nou model de recollida d’escombraries porta a porta que l’Ajuntament de Vilanova vol implantar de cara a l’any vinent. La majoria del sector comercial no veu clar el nou sistema, el calendari d’aplicació i la pujada de taxes que se’n deriva, i així ho ha manifestat en diverses trobades amb la regidora de Medi Ambient, Marta Jofra.

Viu Comerç afirma que no està en contra de la recollida de brossa porta a porta de manera genèrica: “Estem en contra que no s’hagi tingut en compte que el nou model implicarà tenir bosses i cubells d’escombraries als carrers de la ciutat i això generarà més brutícia de la que ja hi ha als carrers de Vilanova i la Geltrú”. L’entitat de botiguers reclama, doncs, sistemes alternatius com els contenidors que s’obren amb targeta.

Des de Viu Comerç també demanem que s’implantin mesures efectives i urgents per pal·liar les mancances en el sistema actual de recollida de brossa i la millora immediata dels dispositius de neteja dels carrers. Els comerciants denuncien la presència de rates davant dels seus establiments i de males olors derivades de la manca d’higiene a la via pública.

També reclamen que s’aturi la pujada del 10% de la taxa de la brossa, aprovat pel govern d’ERC-JxC-CUP, que se suma al 19% d’increment aprovat el 2019. Ho troben “abusiu”.

FER UN COMENTARI