VNG Innova, nou espai de la Fira de Novembre “més tecnològica”

0
249
Presentació de l'espai VNG Innova.

Més enllà de la Fira de Novembre tradicional, enguany l’Ajuntament de Vilanova i la Geltrú aposta per impulsar un nou espai tecnològic, empresarial i d’innovació local que situi la Fira com “un esdeveniment de referència al Penedès”. Així ho ha expressat l’alcaldessa de la ciutat, Olga Arnau, en la presentació de l’Espai VNG Innova. “Ens dirigim cap a un nou model de Fira, que ha de reflectir l’activitat econòmica i social de Vilanova”, ha dit Arnau.

Per tant, l’espai s’encarregarà de mostrar els avenços tecnològics i la innovació que es fa tant a la ciutat, com a la comarca i a nivell català, des del punt de vista del benestar i l’atenció a les persones en termes de salut, sostenibilitat i creativitat. “Aquesta aposta té més sentit que mai. Quan un esdeveniment té tants anys d’història, és important renovar-lo”, ha dit el regidor de Promoció Econòmica, Jordi Medina.

Ubicat a la plaça de la Vila, l’espai estarà dividit en tres zones, amb l’objectiu de crear “sinergies entre les empreses locals, i que aquestes acabin fent el pas a incorporar les noves tecnologies”, apunta Medina. En aquesta mateixa línia, la regidora d’Empresa i Innovació, Conxi Martínez, ha destacat que la posada en marxa de VNG Innova significa que “la ciutat té un sector de la innovació i de les economies emergents amb un gran potencial i cal que donar a conéixer”.

Entre les empreses que hi prendran part, Martínez ha destacat la presentació d’un robot homínid a l’espai de la salut per part de la UPC i l’Institut de Robòtica per la Dependència. A l’espai sostenible hi haurà una exposició sobre l’economia circular, a càrrec de l’empresa FitPlanet, i l’espai de la ciutat creativa acollirà totes les iniciatives relacionades amb el camp de les tres dimensions. En aquest sentit, es podran experimentar jocs interactius elaborats per I2CAT i NovaScan3D. “La ciutat vol consolidar-se com a hub tecnològic a Catalunya”, ha dit la regidora.

La Fira 2021 tindrà, novament, un format híbrid que es mourà entre la presencialitat i la virtualitat. El tret de sortida a l’edició d’enguany es donarà el pròxim dijous 4 de novembre amb l’obertura del pòrtic, a càrrec de la Directora general dels Fons Europeus de la Generalitat, Mariona Sanz. Pel que fa els actes presencials, des de l’ajuntament han explicat que s’està treballant en un congrés sobre la innovació, previst per dissabte 6 de novembre, a Neàpolis. Per la seva banda, la fira física expositiva serà del divendres 12 al diumenge 14, a la plaça de la Vila.

FER UN COMENTARI