El Volerany lidera un projecte educatiu transnacional

0
1083

L’escola Volerany s’ha sumat aquest curs al programa Erasmus+ K2, que ofereix l’oportunitat de realitzar projectes educatius de caràcter transnacional entre països de la Unió Europea. En concret, el centre vilanoví ha estat seleccionat per liderar un projecte que girarà entorn la cultura i la ciència del mar i que comptarà amb la participació de dues escoles més procedents de Dinamarca i Romania. 

Sota la temàtica marinera, s’han organitzat accions que, al llarg de l’any, se succeiran de forma simultània en els tres centres educatius perquè els alumnes de cada país puguin compartir els coneixements adquirits i apropar-se a altres realitats. Tallers de nusos mariners amb la Confraria de Pescadors, visites a la Llotja de Vilanova o sortides a l’Observatori Marítim de la UPC són només una mostra de les activitats que s’han programat al centre vilanoví. Activitats, totes elles, que proposen sortir de l’àmbit estrictament acadèmic per conèixer l’entorn més proper mitjançant el contacte directe amb les entitats de la ciutat.

L’objectiu, explica Roser Guasch, coordinadora del projecte, és “desenvolupar competències bàsiques amb enfocs pedagògics innovadors que potencien el treball col·laboratiu entre escoles, els vincles de respecte entre cultures, la comunicació en anglés  i la integració digital”. De fet, un dels trets distintius del projecte és l’ús de metodologies innovadores com MeWeSpace, una aula virtual equipada amb tres pantalles gegants que permet compartir coneixements sense fronteres. 

Es tracta d’un recurs educatiu que es va implantar ara fa quatre anys a Dinamarca i que ha tingut molts bons resultats. De fet, aquesta setmana tres professors danesos han fet una estada a Vilanova per oferir formació a l’equip docent del centre. Erling Hijernoe, el seu ideòleg, qualifica la plataforma com “una eina que motiva i millora l’experiència d’aprenentatge dels alumnes, ja que ofereix estímuls sensorials que conviden a submergir-se en la temàtica treballada”.

L’escola Volerany ha estat un dels 123 centres educatius de tot l’estat que han estat seleccionats per participar enguany en el programa Erasmus+. Per l’escola, prendre-hi part, suposa fer un pas endavant en innovació pedagògica

FER UN COMENTARI