Les minves dels menjadors es conserven i es donen a l’Espai Sopem,  situat al Centre Cívic La Geltrú

Les escoles Ítaca de Vilanova, Les Parellades i La Riera de Sant Pere de Ribes, i Maricel de Cubelles s’han sumat aquest curs 2018-2019 al projecte de reaprofitament dels menús escolars. I, juntament amb els centres Sant Bonaventura, l’Arjau, Aragai i Margalló, totes de Vilanova, aprofiten l’excedent de menjar cuinat als respectius menjadors escolars, per donar-lo a l’Espai Sopem, un projecte social impulsat per l’associació Grupo 5/14, de l’Església Cristiana del Garraf i liderat per la regidoria de Serveis Socials.

L’Espai Sopem s’ubica al Centre Cívic La Geltrú i ofereix dos dies a la setmana un servei de menjador nocturn a persones vulnerables, que és a més un espai d’acollida, de vincle, de relació, de seguretat i de companyia.

Per reaprofitar totes les minves, els mateixos menjadors escolars les minves s’envasen en carmanyoles de doble ració, s’etiqueten i es congelen allà mateix seguint el protocol de seguretat alimentària. L’Economat col·labora recollint amb la seva furgoneta aquestes carmanyoles, i mantenint els aliments congelats fins que se serveixen a l’Espai Sopem.

Espai Sopem s’ha incorporat a la xarxa de dispositius i serveis que ofereixen suport, companyia i alimentació a la Vilanova: el menjador municipal, els dos espais diaris d’esmorzars (Cafè Caliu i Esmorzar en companyia), i la Casa d’Empara amb entrepans i carmanyoles al migdia.

FER UN COMENTARI