La web de polígons industrials de l’Alt Penedès s’actualitza

0
2472
Susanna Mérida, Jordi Baiget i Francesc Olivella.

L’Alt Penedès té 105 zones qualificades com a industrials, que agrupades formen 68 polígons. Només tres municipis dels 27 no tenen la seva zona industrial: Pontons, Puigdàlber i Santa Fe. En total els polígons ocupen a la comarca deu milions de metres quadrats, però no totes estan ocupades, ni molt menys. Un 9% del sòl està disponible i, a més a més, el 25% de les 1.164 naus construïdes no tenen activitat econòmica. D’elles, 89 s’anuncien com a disponibles, i hi ha 27 parcel·les grans (fragmentables, si convé) també disponibles.

Una pàgina web pionera

Aquestes són algunes dades que es desprenen de la pàgina web www.poligonsaltpenedes.com, que dijous va presentar el conseller d’Empresa i Coneixement de la Generalitat, Jordi Baiget, a la seu del Consell Comarcal. De fet, es tracta de l’actualització d’un web creat al 2005 i que havia quedat abandonat. Hi consta la localització de tots els polígons, les seves característiques, oferta, empreses implantades, espais disponibles, serveis, etc.

El conseller Baiget va dir que l’Alt Penedès “és pioner a tenir un directori amb tots els polígons industrials” i que és un ajut a les empreses a l’hora de planificar on instal·lar-se. El president comarcal Francesc Olivella va afegir que aquest web serveix perquè les empreses “no vinguin i demanin requalificar” sinó que “les inversions que vinguin es puguin ordenar”.

L’agroparc s’ha de valorar

Preguntat sobre la voluntat del Grup Casa Ametller de crear un macroparc agrari i industrial en sòl protegit de Sant Llorenç i Gelida, el conseller Baiget ha manifestat que en aquests casos “cal posar en una balança” la conveniència de “fer canvis en el planejament” tenint en compte “el benestar pel territori i pels ciutadans”.

Mediar amb Codorníu

D’altra banda, la  consellera comarcal d’Empresa i Ocupació, Susanna Mérida, ha demanat a Baiget que els treballadors de Codorníu no acabin sent “les víctimes del procés de regulació de treball” que impulsa el grup cavista sadurninenc.

FER UN COMENTARI