Xatonada Popular al Vendrell amb xató, vins Penedès i olis amb DOP Siurana

0
908

Com sempre, el primer diumenge de febrer, en aquest cas el dia 3, al Vendrell es farà la Xatonada Popular, amb activitats relacionades amb la salsa típica de la vegueria Penedès centralitzades a la Rambla i la plaça Tobies. La festa començarà a 2/4 d’11 i s’hi podrà trobar el 33è Concurs de Mestres Xatonaires, la 32a Exhibició de Xatonaires Infantils, la 26a Fira de Productes Alimentaris Naturals i Artesanals i el 3r Xató Experience.

Durant el matí també hi haurà tallers, una àrea de jocs, una trobada de plaques de cava i la ruleta benèfica. Les 1.200 degustacions es posaran a la venda a partir del punt del migdia, al preu de 7 euros, i a la 1, a l’espai Xató Experience, es farà un experimental maridatge de xató i vins de la DO Penedès. A més, la DOP Siurana també tindrà el seu espai amb el taller “Has begut oli?” i amb altres tastos, i el dia abans, dissabte, hi haurà actes previs a l’espai Xató Experience, entre els quals el taller “El wrap xatonaire”, a càrrec de la xef Ada Parellada.

Pel que fa al concurs, limitat a 50 participants, les inscripcions es poden fer a la Regidoria de Promoció Econòmica (977 665 253) i al SAC de l’Ajuntament. Enguany, a més, també es podrà participar en un concurs d’Instagram amb el hashtag #xatonadaelvendrell2019. Les bases es poden consultar a https://www.elvendrell.net/xatonada-popular-cid-590.

D’altra banda, durant la setmana anterior a la Xatonada 240 infants i 70 adults participaran en els cursets “Aprèn a fer xató”, impartits per l’Associació Gastronòmica de la Universitat del Xató de Catalunya.

FER UN COMENTARI