Xavier Rodríguez i Gisela Carrión guanyen l’onzena 10K de Vilafranca

0
477

Xavier Rodríguez en categoria masculina i Gisela Carrión en femenina són els guanyadors de l’onzena edició de la cursa 10K de Vilafranca, que es va disputar diumenge al matí, organitzasa per Fondistes Penedès i l’Ajuntament, i enguany sense Mini 10k a causa de la covid. També les restriccions van fer que les inscripcions a la carrera fossin més baixes.

Xavier Rodríguez es va imposar en una cursa molt igualada en què ja a meitat de circuit quatre atletes prenien la davanvera: el mateix Rodríguez, Ángel Martínez, Albert Ferrer i Jordi Garcia. A mesura que avançava la carrera es van anar despenjant atletes i es va arribar a la meta en un esprint entre Rodríguez i Ferrer, que no es va resoldre fins a deu metres de la línia final. Xavier Rodríguez, que ja havia guanyat la Mitja Marató de l’Espirall al novembre, feia bona la seva esprintada i guanyava amb un crono de 32’ 29”. En segon lloc i primer local entrava Albert Ferrer a 2 segons, (32’ 31”), quart a la Mitja de l’Espirall de 2021; tercer lloc era Ángel Martínez amb 32’ 43”, quart Jordi Garcia amb 32’ 54” i en el cinquè lloc Elias Asskali amb 33′ 53”.

En la categoria de dones la primera de la general va ser la gran favorita, l’atleta de Sant Pere de Ribes Gisela Carrión amb un temps de 35’ 49”. Tot i no tenir rival que li fes ombra, es va esforçar per fer una bona marca i va baixar dels 37′, fet que li feia guanyar un premi metàl·lic extra de 200 euros. Per darrere hi entrarien Marta Sánchez amb 38’ 51”, tercera  Iziar Lucena amb 39’ 27”, en quart lloc era per a Aida Pérez amb 39’ 38” i el cinquè per a Francina González (39’ 54”). La primera local i sisena de la general va ser Foix Montaner amb 40’ 14”

Proper edició de la 10K de Vilafranca,, la dotzena, està calendaritzada per al 29 de gener del 2023.