Els Xicots fan una crida per estrenar diumenge el 4 de 8 amb agulla

0
1220
Tamara González (sotscap de colla), Gabi Molero (cap de colla) i Enric Pagès (vocal).

Després d’un mes de setembre molt fluix, en què no han passat del 4 de 8, els Xicots de Vilafranca volen dur a terme un mes d’octubre d’antologia que comenci aquest diumenge aixecant un castell que ni tan sols han intentat mai abans, com és el 4 de 8 amb agulla, i que culminaria a la diada del Roser, on el 4 de 9 folrat hi està garantit.

Octubre vermell
Així han anomenat un mes d’octubre amb un calendari exigent, amb cinc actuacions, i volen tornar-se a posar al nivell que ja havien exhibit durant l’estiu. Diumenge al migdia actuaran al Pla de la Seu de Tarragona amb quatre castells en cartera: el 3 de 8, que durant el mes de setembre ha quedat oblidat, en bona part a causa dels canvis introduïts; la torre de 8 amb folre, que quinze dies enrere van desmuntar a Sitges; el 7 de 8, que van completar per primera vegada i al primer intent per festa major; i el 4 de 8 amb agulla, que no han provat mai.

El cap de colla Gabi Molero assegura que el castell amb agulla té un bon pom de dalt i un tronc i pinyes més treballats, i que només li falta treball mental: “ara la gent no està anímicament al 100%, per volum de gent i dinàmica d’assaig es nota” la situació política actual.

De la resta d’actuacions d’aquí a finals d’any destaca la diada del Roser, on voldran repetir el 4 de 9 amb folre ja descarregat dos cops enguany, més un o dos castells més assolits, sense descartar el 3 de 9 amb folre. I per a la darrera diada de l’any, a Altafulla, s’hi reservarien el pilar de 6. L’any passat hi van fer el primer 4 de 8 amb quatre dones a terços i en fa dos van fer el seu únic intent de pilar de 7 amb folre.

D’altra banda, els Xicots han arribat a un acord de col·laboració amb La Balma.

FER UN COMENTARI