Els Xicots descarreguen a Altafulla un 4 de 8 amb quatre dones a terços

0
1544

A les acaballes d’una temporada plena d’èxits, en què han descarregat el seu primer castell de nou (3 de 9 amb folre per festa major) i han carregat també el primer 4 de 9 amb folre del seu historial (diada del Roser), els Xicots de Vilafranca encara tenien reservada una sorpresa per a la diada de Sant Martí, que ha tingut lloc aquest diumenge a la plaça del Pou d’Altafulla. No és un castell de nou, no és un gamma extra, però és un fet insòlit i sense precedents: van bastir un 4 de 8 en què tot el pis de terços era parat per dones.

No és gens habitual que una dona pari castells de vuit a terços. Des de 2008, als Xicots és una constant, amb l’ara cap de colla Aina Mallol. Fa un parell d’anys s’hi va incorporar una segona castellera, i va ser també a Altafulla on dues dones paraven el carro gros a terços. I enguany, com a premi final a una temporada en què l’han estat assajant tot l’any, després d’un intens treball per alleugerir troncs, finalment l’han portat a plaça i, a més, l’han descarregat. Una de les terços, a més, tan sols té 17 anys.

El 4 de 8 (el 26è del curs) ha arribat en segona ronda, després de bastir el 27è 3 de 8 de l’any. Una torre de 7 amb estrenes a segons i quarts ha tancat aquesta nova clàssica de vuit dels Xicots. Al seu costat, els Castellers d’Altafulla han fet el 4 de 7 i el 3 de 7 i han carregat el 4 de 7 amb agulla, i els Xiquets de Tarragona han descarregat 3 de 8, torre de 7 i 4 de 7 amb agulla.

FER UN COMENTARI