Els Xicots descarreguen per primer cop a la Granada el 4 de 9 amb folre

0
994

Els Xicots de Vilafranca van fer història dissabte a la tarda a la Granada en descarregar-hi per primera vegada el 4 de 9 amb folre. Els vermells estaven convençuts de les seves possibilitats i el van tirar en primera ronda, després de dos mesos d’assaig intens amb aquest castell, centrat tant en alleugerir el tronc del 4 de 8 com en preparar bé el peu i folre. La colla de Cal Noi-Noi va plantar un 4 de 9 molt més serè que el primer portat a plaça l’any passat per la diada del Roser, quan el van carregar per primer cop i van estar a punt de completar-lo. Aquest cop amb més experiència van saber evitar que els nervis els condicionessin i van carregar el castell de nou amb aparent facilitat, amb una execució ràpida que va facilitar l’èxit final; la descarregada va ser més treballada però sense perdre mai la forma.

Amb aquest 4 de 9 folrat els Xicots revaliden la condició de colla de nou pisos per tercera temporada consecutiva. És, a més, el seu sisè castell d’aquest nivell i ja tenen la parella de castells de nou bàsics descarregats. Val a dir que l’Ajuntament de la Granada, que fa tres anys va apostar per recuperar la diada castellera de festa major, amb els Xicots com a colla central, col·locarà una placa que recordi l’efemèride del castell de nou.

Després del seu castell de nou més matiner, la colla dirigida per Gabi Molero va tirar i completar la segona torre de 8 amb folre de l’any, després de la de mitjan mes de juny a la Bisbal del Penedès, i va acabar amb un 3 de 8 i crits “d’un pis més, un pis més”. Les intencions dels penedesencs passen ara per repetir el 4 de 9 folrat per la diada de Màrtirs, a primers d’agost, i ajuntar els dos castells de nou bàsics per primer cop per la festa major de Vilafranca, el 29 d’agost. Van tancar la diada amb un pilar de 5 i sis pilars de 4 simultanis.

Al seu costat, La Joves de Valls va fer tripleta de castells de vuit i pilar de 6 i els Castellers de Sant Cugat la clàssica de vuit.

FER UN COMENTARI