Els Xicots descarreguen el seu segon 4 de 9 i estrenen el 7 de 8 per festa major

0
1194
4 de 9 amb folre descarregat (foto: Equip de Comunicació i Xarxes de la festa major).

Els Xicots de Vilafranca han fet una festa major excel·lent en què el seu principal repte el van assolir a la primera ronda del primer dia d’actuació: el 4 de 9 amb folre descarregat. Efectivament, els vermells no van especular i, convençuts de les seves capacitats, van obrir plaça en la diada de vigília de Sant Fèlix amb aquest 4 de 9, que encara no havien intentat mai per festa major i que els va sortir rodó.

Després de desmuntar un primer peu i passades les 3 de la tarda, la colla de Cal Noi-Noi va trobar la quadratura bona d’una construcció extremadament lleugera de pes. El castell va pujar amb agilitat, amb certs moviments quan entrava la canalla, però que no el van fer perillar en cap moment. Va ser un 4 de 9 molt sòlid i segur, que es va descarregar amb rapidesa i que tot just era el tercer de la colla, després del carregat pel Roser de l’any passat i del descarregat a la festa major de la Granada.

Si la festa major havia començat bé, en segona ronda va seguir la festa ja que hi van estrenar un castell inèdit per a la colla, el 7 de 8. El bon 4 de 8 que tenen i la gran quantitat de castellers que hi poden pujar els va fer adonar que tenien aquest castell al seu abast i en les darreres setmanes en van intensificar l’assaig. El castell va pujat mogut, sobretot del quatre, i la descarregada va ser treballada, però se’l van fer seu a la primera.

Primer 7 de 8 de la història de la colla (foto: Xicots).
Primer 7 de 8 de la història de la colla (foto: Xicots).

Amb el 3 de 9 amb folre de tercera ronda, en canvi, no hi va haver sort. En van desmuntar dos peus perquè no li trobaven les mides bones i van desistir d’intentar-lo, de manera que el gran objectiu d’unir per primer cop dos castells de nou en una actuació haurà d’esperar. Van resoldre-ho amb un plàcid 3 de 8 i vano de 5 per acabar.

Els Castellers de Vilafranca van fer una diada de vigília de Sant Fèlix amb tres castells de nou i sense despentinar-se: a més dels 3 i 4 de 9 folrats preparatoris dels castells de deu, van bastir amb comoditat la desena torre de 9 del curs, per acabar amb el pilar de 7 amb folre.

En la diada de Sant Ramon, el 31 d’agost, els Xicots van fer doblet de castells de vuit bàsics, 7 de 7 i vano de 5, mentre que els verds van aixecar la torre de 8 amb folre, van commemorar el 30è aniversari del seu primer 3 de 9 amb folre descarregant aquest mateix castell i van acabar amb el 4 de 8 i pilar de 6. Davant l’amenaça de pluja, que arribaria tot just un quart d’hora després d’acabar, la diada va ser ràpida, en tot just tres quarts d’hora. Mai en l’època moderna la diada del 31 havia acabat tan d’hora, a 3/4 de 4.

FER UN COMENTARI