Xicots, Nens i Bordegassos queden lluny dels seus objectius al concurs

0
1143
foto de portada: 3 de 8 dels Xicots (foto: Piro)

 

Cap de les tres colles penedesenques que actuaven en l’actuació de dissabte del concurs de castells de Tarragona en va acabar contenta ja que ni els Xicots de Vilafranca, ni els Nens del Vendrell, ni els Bordegassos de Vilanova van assolir els objectius que s’havien plantejat.

Els Xicots van veure com l’intent de 4 de 9 amb folre de segona ronda se’ls ensorrava de cop a les primeres de canvi i de manera inesperada quan començaven a pujar sisens, en perdre peu un terç. Un intent decebedor, que no ha reflectit el treball d’assaig, i que finalment i després d’una llarga deliberació, no ha tingut una rèplica en forma de segon intent. Els Xicots havien obert plaça amb un bon 3 de 8, després de l’intent de castell de nou han bastit la torre de 7 i en quarta ronda han plantat un 4 de 8 per acabar amb la clàssica de vuit, però ha quedat en només carregat. No els queia el carro gros des de 2014; en portaven més de cent descarregats sense patir llenya. Tot i la fluixa actuació, han quedat quarts de dissabte, empatats amb els Castellers de Sant Pere i Sant Pau, i setzens en el global del concurs.

3 de 8 dels Nens (foto: Nens).

Als Nens del Vendrell se’ls van aparèixer els fantasmes de la festa major quan van intentar la torre de 8 amb folre en segona ronda, i van patir una llenya inesperada que va deixar el castell en intent. Aquest era el principal objectiu de la diada. Abans havien descarregat un 3 de 8 de postal, possiblement el millor de tot el concurs. La torre de segona ronda va tenir una execució quasi perfecta fins pocs moments abans que l’enxaneta fes l’aleta. Una rebrincada va ser suficient perquè la canalla dubtés, tot el castell comencés a tremolar com un flam i es perdés de cop, sense defensa, quan ja desmuntaven. Es van recuperar del cop amb un bon 4 de 8 i van optar per acabar amb un castell més assequible com el 7 de 7, renunciant tant a la torre de 7 com al 7 de 8 que havien assajat. Van quedar setens de dissabte i 19ns de la classificació global.

3 de 8 dels Bordegassos (foto: Yoko).

Als Bordegassos igualment se’ls va entravessar la torre de 8 amb folre, que era el gran objectiu fixat pel concurs. La van deixar per a la tercera ronda, després d’haver descarregat un 3 de 8 i un 4 de 8 bellugadissos, però segurs. El 3 de 8 fins i tot va tenir moments d’emoció durant la sortida de la canalla, però es notava que els castellers de tronc se’l creien, perquè no es van deixar perdre pels nervis. El 4 de 8 no el feien des de la diada de les Neus. En canvi, el que havia de ser la cirereta del concurs i d’una bona temporada de castells de vuit, es va convertir en un malson. La torre de 8 va pujar bé fins a col·locar dosos, amb un tremolí constant però controlat. Quan va començar a remenar una mica més, van ordenar desmuntar-lo, van aparèixer els nervis i va caure sense defensa, de cop. I per postres i després del desencís, a la torre de 7 posterior li va passar tres quarts del mateix: fins a dosos bé, i de cop a terra. No n’havia caigut cap en tot l’any. Van acabar amb dos castells, renunciant a la cinquena ronda, 14ns de dissabte i 29ns del concurs, de 42 colles.

FER UN COMENTARI