Els Xicots fan el novè 4 de 8 i es preparen per posar-hi un pis més

0
717

Els Xicots de Vilafranca van actuar dissabte a Sant Pere de Ribes, on van poder sumar dos castells de 8 més a la trajectòria d’enguany. La diada va tenir lloc en el marc de la festa major, al costat dels Castellers de les Roquetes, la Colla Jove de Castellers de Sitges i els Castellers de Lleida.

El primer castell de la colla vilafranquina va ser el 7 de 7, que es va completar amb seguretat. A continuació va arribar el moment del 3 de 8, el vuitè de la temporada, un castell d’execució solvent que va comptar amb l’estrena d’un membre a quarts. Els Xicots van reservar el 4 de 8 per la darrera ronda, una estructura que la colla ha estat treballant intensament des de fa setmanes, amb la voluntat de folrar-la amb un pis més. Els vermells van tancar amb un vano de 5.

Amb aquesta actuació, els Xicots compten en el que portem de temporada amb 18 castells de 8, entre 3, 4 de 8 i també una torre de 8 amb folre.

Objectiu: 4 de 9 amb folre

Aquesta és la darrera actuació que han tingut els Xicots abans del primer gran repte de la present temporada. Demà dissabte tenen intenció de tirar a la Granada el 4 de 9 amb folre; un castell que van carregar per la diada del Roser de l’any passat, en el primer i únic intent que ha fet la colla, i que després de la desena de 4 de 8 completats enguany, molts d’ells ja amb tronc lleuger, creuen que tenen a punt per tornar a tirar i descarregar per primer cop. Serà, a més, si l’acaben portant a plaça, l’intent de castell de nou més matiner de la colla. L’assaig d’avui divendres serà determinant de cara a confirmar-ne l’intent.

FER UN COMENTARI