Els Xicots s’anoten el seu primer 4 de 9 i fan la millor actuació de la seva història

0
2720

Els Xicots de Vilafranca han fet aquest dissabte a la tarda la millor actuació de la seva història en coronar el primer 4 de 9 amb folre de la colla, al primer intent, i ajuntar-lo al 5 de 8 i la torre de 8 amb folre. Rubriquen així, per la diada del Roser, la seva millor temporada.

Els Xicots han obert plaça amb el 4 de 9. Mai abans l’havien intentat, i del concurs ençà l’han estat preparant a fons. Era el seu primer gran objectiu del dia i no han especulat: l’han tirat d’entrada. Després de desmuntar-ne un primer peu, l’han arriat amunt i el castell s’ha presentat mogut en tot moment, però sense perdre mides. L’han anat treballant i s’ha carregat amb nervis però amb facilitat. Durant el descens, semblava que es podia trencar en qualsevol moment, perquè els moviments anaven a més i les mides s’anaven perdent, però el defensaven amb ungles i dents. Finalment, quan ja tot el pom de dalt era fora i sortien sisens, amb el castell a punt de descarregar-se, ha cedit. Els han faltat cinc segons per completar-lo.

La celebració ha estat breu. Poc després anaven a pel 5 de 8. Fins al moment enguany l’havien carregat dos cops, i no volien acabar la temporada sense descarregar-lo. Feia justament un any, pel Roser de 2015, que no el completaven, i enguany l’han pogut revalidar. Això sí, després d’una defensa al límit d’un castell que no els ha donat treva en cap moment i que han hagut de lluitar fins a l’extenuació per descarregar-lo.

Més fàcil ha estat la tercera ronda, en què han bastit la novena torre de 8 amb folre de l’any; un altre rècord al seu palmarès. Han acabat amb pilar de 5 franquejat per quatre pilars de 4.

Al seu costat, els Castellers de Barcelona han fet el 5 de 8, el 3 de 9 amb folre, el 4 de 8 amb agulla i han carregat el pilar de 7 amb folre, i els Castellers de Sabadell han fet la clàssica de vuit.5d8

FER UN COMENTARI