Avui al punt de les dotze la majoria de municipis del Penedès han fet una aturada de deu minuts per condemnar la violència de les forces de seguretat espanyoles ahir durant la celebració del referèndum català i que van provocar més de 800 ferits arreu del país. La concentració ha estat convocada per l’Associació Catalana de Municipis i l’Associació de Municipis per la Independència.

La concentració més nombrosa s’ha viscut a la plaça de la Vila de Vilafranca, amb més d’un miler de persones i en la qual l’alcalde, Pere Regull, ha denunciat “la brutalitat dels atacs policials indiscriminats ocorreguts ahir sobre la gent que només volien votar. Van ser tractats com si fossin delinqüents i terroristes”.

A Vilanova també han estat prop d’un miler les persones que s’han aplegat davant l’Ajuntament i l’alcaldessa, Neus Lloveras, ha demanat “el suport de les institucions europees i de la comunitat internacional”.

Aturada general per demà

L’Ajuntament de Vilafranca i el del Vendrell han anunciat que s’adhereixen a la convocatòria d’aturada general per demà dimarts 3 d’octubre.

FER UN COMENTARI