Aquest dijous 25 d’abril s’ha posat en marxa un nou servei d’assistència en caixer mòbil, que permetrà als veïns de municipis de menys de 5.000 habitants de la província de Barcelona, sense oficina bancària ni caixer automàtic, treure efectiu amb qualsevol targeta de dèbit, crèdit o prepagament, consultar els últims moviments bancaris i el saldo, fer el canvi del codi PIN, recarregar la targeta de prepagament, així com facilitar el pagament i domiciliació de tributs de l’Organisme de Gestió Tributària (ORGT). Pel que fa a les comissions, se  n’ha establert una d’1,35 euros per treure diners en efectiu, però la resta de serveis estan exempts de recàrrec.

Aquest servei ha estat adjudicat per part de la Diputació de Barcelona a l’empresa Prosegur per un import de 434.000 euros, amb l’objectiu d’incentivar el comerç local i fer front a la problemàtica que molts veïns de pobles petits es troben: l’obligació de desplaçar-se a un altre nucli urbà que disposi d’aquest servei. En aquest sentit, els veïns de Pacs, les Cabanyes, Puigdàlber, Castellet i la Gornal, Pontons i Santa Fe seran els que podran beneficiar-se d’aquest servei, amb independència de l’entitat bancària on els usuaris tinguin el compte.

La iniciativa s’ha configurat a partir d’una ruta programada en què el servei visitarà un cop al mes els municipis de menys de mil habitants i dos cops al mes els que tinguin més de mil habitants. Pel que fa a les parades, tindran una durada aproximada de 20 minuts i el dia i l’hora del servei d’assistència mòbil es podrà consultar a la pàgina web diba.cat/web/caixer-mobil, als portals web dels ajuntaments corresponents, i físicament mitjançant els díptics que han repartit als comerços locals.

Una persona que ajudarà individualment

A l’interior, a l’espai del caixer, hi haurà una persona que ajudarà, de manera personalitzada, a resoldre qualsevol dubte sobre l’ús del servei i al mateix temps, les persones es podran informar dels serveis que presta la Diputació de Barcelona. El vehicle està homologat i disposa de totes les condicions de seguretat i de personal que la normativa requereix.

Montserrat Amat, alcaldessa de Pacs del Penedès, municipi on s’ha estrenat el caixer mòbil, ha valorat molt positivament la iniciativa, ja que, “és un servei que ens ha demanat molta gent perquè tenim una població d’edat envellida”. “Fa molts anys es va demanar poder tenir una oficina física, però per població mai se n’havia assignat una i sempre hem hagut d’anar a municipis propers, com Sant Martí o Vilafranca”, ha afegit. Pel que fa a la freqüència, ha comentat que “voldríem que vingués més sovint, però ens conformem, si podem iniciar aquest servei i un cop al mes”.

FER UN COMENTARI