Ensopegada a Sants amb el 3 de 9, que queda carregat

0
313
foto: Castellers de Vilafranca.

Els Castellers de Vilafranca van plantar diumenge al migdia a la plaça Bonet i Moixí de Sants, a Barcelona, el seu segon castell de nou de la temporada. Tornaven a la diada dels Castellers de Sants després d’un any d’absència amb ganes de repetir-hi el 3 de 9 amb folre tot just estrenat quinze dies enrere al Dia del Graller. I l’hi van fer l’aleta al castell de nou, però durant el descens es va perdre.

Els verds van obrir plaça amb una torre de 8 amb folre que van controlar bé, però encara en fase de rodatge. El 3 de 9 va anar de segon castell. Els quints van necessitar el seu temps per validar-lo i finalment el van arriar amunt. Va pujar bé i es va coronar amb certa facilitat. Durant el descens, però, una rengle va començar a perdre posició; la canalla sortia i l’anaven lluitant, però va arribar un punt que el castell va dir prou i es va trencar a l’alçada de terços, en l’encaix amb el folre, quan dosos eren a punt de tocar folre.

La llenya va fer que en tercera ronda desistissin d’estrenar cap castell de vuit de gamma alta i van rematar l’actuació amb un 4 de 8 i pilars de 4 i de 5.

La caiguda del 3 de 9 trenca una ratxa de sis anys sense caigudes amb el 3 de 9; la darrera data del 29 d’agost de 2012, vigília de Sant Fèlix, a Vilafranca. De llavors ençà n’havia seqüenciat 93 de descarregats, amb tan sols un intent desmuntat entremig.

En la mateixa diada, els Castellers de Sants van fer tripleta de vuit i els Xiquets de Tarragona hi van estrenar el 3 de 8.

FER UN COMENTARI