Els Falcons de Vilafranca tornen a fer el pilar de 5 al Gorro Frigi

0
1256
Pilar de 5 al Gorro Frigi (foto: TN Produccions).

Els Falcons de Vilafranca han tornat a fer el pilar de 5 aixecat per sota al capdamunt del Gorro Frigi. Va ser diumenge, en el marc de la Romeria a Montserrat, i era la tercera vegada que l’aixecaven en aquest mític cim, després de fer-ho al 1987 (quan en van fer un pòster) i al 2009, quan celebraven el 50è aniversari. Ara commemoraven el 30è aniversari del primer.

Si en les dues anteriors ocasions la colla va poder arribar al cim a través de la via ferrada, aquest cop no va poder ser així ja que la infraestructura va ser desmuntada fa un parell d’anys. Així que tot l’operatiu va comptar amb un equip d’escaladors professionals, membres d’Esportec Outdoor Esports, i també la col·laboració en la cessió de material de la botiga Terrades, així com exfalconers amb molta experiència en el món de l’escalada, que van equipar la paret amb una sèrie de cordes fixes i línies de seguretat per facilitar l’accés al cim. I és que tot i no ser una via de gran dificultat, sí que ho pot ser per a gent amb poca o cap experiència en el món de l’escalada, com per exemple l’enxaneta o el dos del pilar, de 8 i 12 anys, respectivament. L’espadat es va fer a 2/4 de 2 del migdia, un cop esbargits els núvols que tapaven el cim, i el procés va ser seguit per les càmeres de TN Produccions, que en faran un reportatge.

En dia abans, a la plaça del Monestir, els Falcons de Vilafranca van completar el pilar de 5, l’escala de 9, sis pilars de 3 amb tombarella, la pira 6×5, dues piràmides drets de 4, dues torretes, el castell, el ventallot acompanyat de dos ventalls i dos pilars de 4. També els Castellers de Vilafranca van actuar dissabte a la Romeria, amb diversos castells de set i un 4 de 8 assolit després d’un intent desmuntat.

FER UN COMENTARI