La Fira de Santa Teresa del Vendrell segueix buscant el seu futur

0
308
L'alcalde Martí Carnicr, franquejat pels regidors Kenneth Martínez i Camil·la Barnadas.

Del 13 al 15 d’octubre tindrà lloc una nova edició (i ja en van més de 180) de la Fira de Santa Teresa del Vendrell, que segueix immersa en el procés de reinventar-se. L’Ajuntament continua amb la línia d’anar introduint petites novetats per ampliar-ne l’oferta i els atractius, sense perdre el nord del que és essencial: un aparador del potencial econòmic del Vendrell i comarca, multisectorial, i una mostra de la seva riquesa social i cultural.

Enguany la fira tardoral repeteix la fira d’objectes fets a mà amb la carpa a la plaça Nova, lligada al reciclatge i al medi ambient; manté al carrer Doctor Robert la Fira d’Abans, que vol ser un emotiu recordatori del que van ser els orígens de la fira al segle XIX; i crea per primer cop l’espai Innofira, a la Rambla, dedicada a les noves tecnologies i a l’eficiència energètica, amb expositors, xerrades i tallers. La regidora de TIC i d’Eficiència Energètica, Camil·la Barnadas, considera important afavorir la implantació de mesures que comportin estalvi energètic, en molts casos a un cost molt baix, i que amb un menor consum de quilowats es redueixin les emissions de CO2. Posa com a exemple el fet que en dos anys l’Ajuntament ha reduït un 48% la factura energètica.

La Rambla es manté com a eix principal de la fira, per bé que el sector de l’automoció, ubicat al pàrquing del Pèlag, creix en expositors i en espai. I a la plaça Tobies hi haurà la zona d’alimentació, amb ambientació musical. I per tercer any el divendres de fira serà dia laborable, perquè “és una fira eminentment econòmica i és contradictori amb què el comerç estigui tancat, ha dit Kenneth Martínez, regidor de Fires.

Finalment, una de les coses que s’ha anat potenciant els últims anys per la fira és la cultura. La presència de la Jove de Tarragona, en competència amb la Joves de Valls i amb uns Nens del Vendrell cada any més crescuts, han situat la diada de la Fira de Santa Teresa al calendari casteller de tardor. També es farà el concurs de sardanes, concerts a la plaça del Tívoli, cercavila de grups de cultura popular, etc.

La inauguració de la fira, divendres de la setmana que ve, anirà a càrrec de les botigues centenàries de la vila, les quals rebran una placa de reconeixement per la seva trajectòria.

FER UN COMENTARI