La 17a Trobada Nacional de Falcons reuneix a Vilanova més de 500 falconers

0
357
foto: Falcons de Vilanova.

Més de 500 falconers d’arreu del país van participar dissabte a la tarda a Vilanova en la 17a Trobada Nacional de Falcons, que organitzava la colla de Vilanova en un dels actes previs de festa major destacats i coincidint amb el seu vintè aniversari. S’hi van donar cita les onze colles existents als Països Catalans: les colles de Llorenç, Vilanova, Vilafranca, Barcelona, Malla, Vallbona d’Anoia, Vilanova d’Espoia, Piera, Castellcir, Riberal i Capellades, que es van repartir en dues cercaviles simultànies amb sortida des de la places de les Neus i del Mercat. En cercavila, la colla llorencenca va aixecar tres piràmides de 3; Conjunts de 3; i Tres 3-2-1; els vilafranquins van alçar l’escala de 9, la pira 5/5, la torreta i el pilar de 4 aixecat per sota; i els amfitrions van fer el món falconer 7×8, dos vols de 4 i tres vols de 3, dues tripires de 7 amb cristo final i vuit pilars de 3 caminats amb 5 agulles.

Escala de 10 vilafranquina
Un cop a la plaça de la Vila, es va fer l’exhibició de lluïment en dos entarimats, a ritme àgil, i amb cada grup poden aixecar dues figures: els Falcons de Vilafranca hi van descarregar la segona escala de 10 de la temporada i la pira 5/5; els de Llorenç del Penedès van fer Conjunts de 2, Tres 3-2-1 i dobles clatells; i els vilanovins van fer el capdil 9×10 i el focking amb dos pilars de 3 i 10 puntes.

11 colles actuant alhora
Com ja es habitual en les Trobades Nacionals, la jornada va finalitzar amb un sopar de germanor. Abans, però, totes les colles van alçar simultàniament una construcció davant l’Ajuntament, que va ser el pilar de 5 aixecat per sota dels de Vilafranca, dues pires de 10 dels de Vilanova i pilars de 3 girats dels de Llorenç. Totes les colles van alçar les figures amb cartells a favor de la llibertat dels presos polítics.

FER UN COMENTARI