L’Ajuntament de Vilafranca reedita els plans d’ocupació pensats per accedir a la jubilació

0
433
Pere Regull i el regidor Joan M. Montfort, acompanyats de Dora Belda, una de les vuit beneficiàries de la convocatòria de l’any passat.

L’Ajuntament de Vilafranca ha decidit reeditar el programa de recuperació de l’expectativa del dret a jubilació. Un programa que té per objectiu donar feina a persones d’entre 60 i 65 anys a qui els falta poc temps de cotització, concretament entre 3 i 14 mesos, per accedir a una pensió.

El programa es materialitzà a través de plans d’ocupació, amb una jornada laboral del 100%. Se’n podran beneficiar persones que tinguin més de 60 anys, inscrites a les llistes d’atur i en situació legal de desocupació. Les contractacions es duran a terme a partir de l’octubre i el salari i el lloc de treball es definirà en funció del perfil de les persones que accedeixin al programa.

L’alcalde Pere Regull ha destacat que l’Ajuntament de Vilafranca “ocupa la segona posició de la demarcació de Barcelona en inversió destinada a polítiques d’ocupació” i ha posat èmfasi en el col·lectiu al qual s’adreça aquest programa en concret: “persones que viuen una situació molt difícil en quedar-se a l’atur a pocs mesos d’accedir a la pensió de jubilació i que, per la seva edat, tenen moltes dificultats per tornar a accedir al mercat laboral”.

El program, finançat per la Xarxa de Governs Locals de la Diputació de Barcelona, compta amb una partida de 70.000 euros. Les persones interessades podran recollir la informació detallada dels requisits i formalitzar la sol·licitud mitjançant la presentació d’instància de manera presencial a l’Oficina d’Atenció Ciutadana, entre el 17 i el 28 de juliol.

Vuit persones beneficiàries l’any passat

L’any passat es van presentar al programa una cinquantena de persones. Només 8, però, se’n van poder beneficiar. Una vintena no complia directament els requisits i a la resta els hi faltava més mesos de cotització dels que l’Ajuntament els podia oferir.

FER UN COMENTARI