La setmana passada van començar els treballs de pintura per delimitar la nova àrea verda d’estacionament al barri marítim de Ribes Roges, que està previst que entri en funcionament a finals d’aquest mes de juliol. La mesura, que s’implantarà a mode de prova pilot, té per objectiu reduir la circulació de vehicles que hi accedeixen a la recerca d’aparcament gratuït i evitar els col·lapses que es produeixen els mesos d’estiu.

L’àrea verda funcionarà els mesos d’estiu i afectarà al voltant d’un miler de places d’aparcament distribuïdes en una vintena de carrers interiors del barri. Els veïns de la zona hi podran aparcar gratuïtament; la resta de residents de la ciutat hauran de pagar una tarifa reduïda, mentre que als usuaris de fora se’ls aplicarà l’import habitual de zona blava.

Des del govern municipal s’espera que l’experiència d’enguany serveixi perquè la mesura estigui preparada per la Setmana Santa i l’estiu de l’any vinent.

Nou itinerari de carril bici
La posada en marxa d’aquesta àrea verda estarà acompanyada de la implantació d’una Zona 30 km/h, que limitarà la velocitat dels vehicles donant prioritat a vianants, i de la creació d’un carril bici que connectarà amb la rambla Lluís Companys i que pretén promoure una mobilitat més sostenible. Tal com ha explicat el regidor de Mobilitat, Joan Giribet, el nou itinerari “pretén donar servei als residents al barri i a les persones usuàries de la bicicleta com a mitjà de transport, ja que enllaçarà Ribes Roges amb el carril bici de la rambla Lluís Companys d’una manera més directa que no pas el carril bici del passeig, que té una finalitat més lúdica i d’esbarjo”.

FER UN COMENTARI