L’Escotilló Teatre commemora els seus 50 anys dalt dels escenaris

0
264
Els actes del 50è aniversari de l’Escotilló es van presentar dimarts al Círcol Catòlic.

L’Escotilló Grup de Teatre, l’ànima del Círcol Catòlic, celebra aquest 2017 el seu 50è aniversari. I per tal de commemorar aquesta efemèride tan significativa, ha programat un seguit d’actes al llarg de l’any.

Aquests s’iniciaran el 18 de novembre amb una exposició retrospectiva, en la qual no només es farà un repàs de les obres teatrals portades a escena al llarg d’aquests 50 anys sinó també de tots els elements d’atrettzo que han estat necessaris amb l’objectiu de mostrar tot el treball que hi ha darrera d’una producció.

Els Pastorets, una de les obres més emblemàtiques de l’entitat, també formaran part dels actes de commemoració. Concretament amb una representació especial, que tindrà lloc el 13 de gener i que pretén reunir en un mateix escenari a totes les persones que, en el darrer cinquantenni, n’han interpretat algun paper.

Els actes continuaran el 17 de març amb una taula rodona que, sota el títol “Te’n recordes quan…?”, pretén fer un recorregut per la història del grup compartint records, experiències i vivències.

Els dies 21 i 22 d’abril arribarà un dels plats forts de la programació, amb l’estrena d’unes petites peces musicals que va escriure i musicar el ja traspassat Pere Tàpies, un dels fundadors de l’Escotilló. Es tracta de tres petites sarsueles que fan mofa dels tres mites fundacionals de Vilanova: l’històric, basat en el dret a cuixa, l’econòmic, centrat en en la vida dels indianos, i el cultural, que gira al voltant del Museu Víctor Balaguer i l’arribada de la famosa mòmia a la ciutat. Són tres històries que la societat Boters de Mar, a la qual pertanyia Pere Tàpies, ja va representar de forma casolana pel carnaval del 2004 i que ara l’Escotilló vol portar a escena amb la voluntat d’homenatjar al polifacètic artista.

La celebració culminarà el mes de maig amb una gran producció que intercalarà fragments de les diverses obres produïdes al llarg dels 50 anys de trajectòria de l’Escotilló i que estaran interpretats per les mateixes persones que ja ho van fer en el seu dia.

La programació es va presentar dimarts en un acte que va servir per fer un repàs de la història de l’Escotilló, un grup que va néixer el 1967 agafant el relleu de l’Elenco Titular del Círculo Católico i que des d’aleshores ha anat evolucionant cap a produccions de major qualitat. Un esforç que ha tingut el seu reconeixement amb l’obtenció de diversos premis d’àmbit nacional.

FER UN COMENTARI