Després de cinc anys tancat, l’edifici podria entrar en funcionament a finals d’any

Les obres de rehabilitació i ampliació de l’ajuntament de Sant Pere de Ribes han entrat ja en la fase final. Així ho ha anunciat l’alcaldessa del municipi, Abigail Garrido, que ha explicat també les dificultats que s’han hagut d’afrontar des que, fa cinc anys, les dependències van haver-se de tancar i traslladar a la Masia de Can Puig a causa de la presència de tèrmits, que afectaven sobretot la coberta de l’edifici i amenaçaven seriosament l’edifici, posant en perill la seguretat de tots els treballadors.

La fallida de l’empresa adjudicatària de les obres ha estat un dels principals motius que expliquen aquesta demora. I és que ha calgut buscar una nova empresa i fer front a imprevistos d’obra que han anat sorgint, com l’aparició d’una cisterna que no se sabia que existia o la fractura de l’arc d’entrada de l’edifici. I tot plegat, amb dos canvis de govern entremig. Malgrat que aquests imprevistos han fet augmentar els costos, les modificacions del projecte no han superat el preu de licitació.

En aquests dos anys d’obres s’ha treballat bàsicament en l’estructura de l’edifici i en l’ampliació de l’espai amb una nova nau polivalent. Segons el gerent de l’empresa responsable de l’obra, un 80% de l’obra contractada ja està enllestida per la qual cosa preveu que entre finals de setembre i principis d’octubre hauran acabat. Aleshores faltarà únicament pintar i habilitar els espais de treball amb el mobiliari pertinent. En aquest sentit, l’alcaldessa ha explicat que ara mateix una empresa d’interiorisme està treballant ja en el projecte i que a finals d’any l’edifici ja obrirà portes. “A baix hi haurà el servei d’Atenció al Ciutadà i els despatxos de diferents serveis tècnics, mentre que a la primera planta hi haurà, el despatx i els serveis d’alcaldia, a més del saló de plens històric. Per tant, l’Ajuntament obrirà amb tots els serveis a l’abast del ciutadà” explica Garrido. “Tot i el retard i les dificultats que ha patit l’obra, estem contents perquè aviat tindrem un ajuntament digne i a l’alçada de les necessitats dels ciutadans” conclou.

De forma paral·lela a les obres s’està fent la licitació de la segona fase, que consistirà en la rehabilitació de la segona planta i les zones del voltant de l’ajuntament.

FER UN COMENTARI