Solucions imaginatives

1
279

En una societat en la qual és tan difícil arribar a compaginar l’àmbit personal, domèstic, laboral i social amb la tinença dels fills calen solucions imaginatives que ho facin possible i que alhora ens aportin alguna cosa. Personalment ho he intentat de mil formes diferents i me n’he anat sortint de molt diverses maneres. Això sí, sempre n’he gaudit i, de fet, crec que a mesura que ho he anat intentant, he aconseguit anar trobant persones amb més predisposició i creant situacions cada cop més atractives.

És clar que els que no disposem –per les raons que siguin– de suport familiar de manera habitual tendim a impulsar més activitats en aquest sentit que les persones que sí que en tenen. Però és que és únicament així que podem anar descobrint una i una altra vegada que aquestes formes de convivència inusuals són font d’experiències satisfactòries, a més de permetre continuar treballant, assumint responsabilitats i encarant obligacions.

Sigui quina sigui la vivència que es proposa, sempre té com a base el fet de col·laborar els uns amb els altres, tot compartint el lloc on vivim, els nostres àpats, les nostres aficions, les nostres capacitats, el nostre temps… de manera que ens ajudem, ens enriquim, ens divertim i, al cap i la fi, aprenem.

Així mateix, tot i que l’objectiu inicial és acabar podent tirar endavant el nostre dia a dia i, a més, fer-ho aportant valor afegit a la nostra existència, resulta que fomentar la posada en pràctica d’aquesta mena de convivències contribueix decididament a què la teva mentalitat s’expandeixi i que la teva perspectiva s’ajusti a una realitat més àmplia.