Dissabte vinent, 21 d’octubre, Vilafranca se sumarà a la celebració del Big Draw Festival, una iniciativa mundial que té per objectiu promoure la lectura visual i el llenguatge del dibuix com a eina per a l’aprenentatge, l’expressió i la invenció.

Serà el segon any que Vilafranca acull la iniciativa i per a l’ocasió s’oferiran sis tallers al llarg de dissabte a la tarda, entre 17.30 i 20 h; seran sis propostes gratuïtes, ubicades en diferents emplaçaments del centre de la vila, obertes a totes les edats i sense inscripció prèvia. La durada de cada taller és d’uns vint minuts, la qual cosa permetrà als participants poder participar en tots. De l’organització de cada taller se n’han encarregat quatre col·lectius locals: l’Escola Municipal Arsenal, el Col·lectiu Gargot, el Zig-Zag Centre d’Expressió Artística i les Matinals de Dibuix Domèstic.

El lema d’enguany del Big Draw és Living line “les línies animades” i és sota aquest concepte que s’han articulat els sis tallers. Les Matinals de Dibuix Domèstic s’encarregaran del taller Traços Vius, al carrer Galceran; el col·lectiu Gargot n’organitzarà tres, Pop up, al Palau Baltà, Camí de Colors, a la plaça de la Vila i Des-carats: els canviaràs la cara, a la plaça Jaume I; el Zig-Zag estarà a la plaça de Santa Maria amb Creant ocells, mentre que l’Arsenal s’encarregarà de la sessió I love Drawing, al pati de la Capella de Sant Joan.

A Vilafranca el Big Draw se celebra des de l’any passat. Es calcula que unes 300 persones van participar en cada taller, una xifra que els organitzadors de la iniciativa esperen repetir enguany.

FER UN COMENTARI