Els Xicots descarreguen pel Roser el seu segon 7 de 8

0
389

Els Xicots de Vilafranca van fer dissabte a la tarda/vespre una bona actuació de castells de vuit, amb el 7 de 8 i la torre de 8 amb folre descarregats, però sense assolir el gran objectiu que era el tercer 4 de 9 amb folre de l’any. Va ser durant una diada del Roser llarga, que ha de deixar els vermells contents atès el fluix post-festa major que ha tingut la colla de la camisa vermella.

La colla de Cal Noi-Noi va apostar d’entrada pel 4 de 9 folrat. El muntatge de peu i folre va ser laboriós, i en van desmuntar el peu un cop. A la segona va anar amunt, però ja des de bon principi es van evidenciar les dificultats d’encaix de la part baixa del castell i amb l’entrada de sisens van optar per tirar-lo avall. Ja no el van tornar a provar. En segona ronda van anar pel segon objectiu de la diada, el 7 de 8. L’havien descarregat per primera vegada i al primer intent per festa major, el 29 d’agost, i ara hi van tornar, amb una estructura moguda, sobretot a la rengle central, i la van haver de defensar. A continuació van atacar la torre de 8 amb folre, després de desmuntar-ne dos peus. Feia dos mesos i mig que no la duien a plaça, des del 15 d’agost, i va patir la mateixa debilitat d’encaix de folre que el 4 de 9, però van saber patir per mantenir-lo a lloc i aguantar la pujada i baixada ràpida d’un tronc i pom de dalt, que la van saber treballar amb confiança. Van tancar la diada amb un 4 de 8 tranquil, i vano de 5.

En la mateixa diada, els Castellers de Barcelona van fer la tripleta de vuit i intent de pilar de 6, i els Xics de Granollers i els Castellers de Terrassa van fe la clàssica de vuit. Abans de començar, hi va haver un acte de suport a la democràcia amb parlament de l’alcalde Pere Regull des del balcó consistorial, la penjada de pancartes demanant l’alliberament de presó de Jordi Sànchez i Jordi Cuixart, pilars de 4 de les quatre colles amb desplegament de pancartes i el toc dels Segadors a càrrec de les colles de grallers.

FER UN COMENTARI