Baixa un 45% la sinistralitat a les carreteres de la vegueria Penedès

0
423

L’any passat un total d’11persones van morir en 11 accidents de trànsit al conjunt de la xarxa viària interurbana de la vegueria Penedès. Respecte al 2019, hi va haver 7 accidents i 9 víctimes mortals menys i es va registrar una reducció del 45% en el nombre de morts en comparativa amb l’any 2019 (el 2020 no s’utilitza com a referència a causa de la pandèmia). Aquesta reducció és superior a la mitjana catalana, situada en un 23%.

De les 11 víctimes mortals registrades el 2021 a les carreteres del Penedès, més de la meitat (7) van produir-se a l’Alt Penedès, mentre que al Baix Penedès no se’n va registrar cap. Les dades de l’Alt Penedès “preocupen” tal com ha manifestat el director del Servei Català de Trànsit, Ramon Lamiel.

Una altra dada destacable de l’informe laborat pel SCT és que el 54% de les víctimes mortals formaven part de col·lectius vulnerables (3 motoristes i 3 vianants). No obstant, en el cas dels motoristes. respecte al 2019 es va produir una davallada, atès que al 2019 van perdre la vida el doble de motoristes.

Motoristes i vianants, els més vulnerables
La vegueria Penedès concentra el 21% dels atropellaments mortals a les vies catalanes. La majoria d’aquestes morts van tenir lloc en vies ràpides i ja sense llum solar.

El director del Servei Català de Trànsit ha explicat que l’alliberament dels peatges de l’AP-7 ha provocat un augment de vehicles pesats, sobretot al tram sud i alhora un increment de l’accidentalitat “però malgrat hi hagi hagut més accidents, l’índex de perillositat ha disminuït”. Lamiel ha anotat també que l’evolució de la pandèmia ha marcat la sinistralitat: “durant els pics de la pandèmia hi va haver contenció de mobilitat, mentre que en la fase post onada  començava l’onada d’accidentalitat”.

Finalment, des del SCT hi ha preocupació per l’increment a tot el país dels accidents cinegètics (fauna). A la vegueria els trams més perillosos per la presència de senglars són l’N-340 a l’Arboç, la C-32 a Cunit, l’AP-7 entre La Granada i Martorell, la B2121 a Pacs i la C-15Z a Canyelles.

FER UN COMENTARI