Aquesta setmana s’han lliurat les acreditacions del projecte ECPAM (Escola amb Cuina Promotora de l’Alimentació Mediterrània) a través del qual se certifica que els centres educatius treballen per fomentar els hàbits saludables relacionats, sobretot, amb el menjador escolar. 16 de les 17 escoles de la ciutat l’han obtingut.

El projecte ECPAM va emprendre’s, a iniciativa de l’Ajuntament, l’any 1994, primer en forma de tallers sobre alimentació, i amb el temps ha anat creixent fins a arribar al que és avui: “un projecte de referència que ha esdevingut global, que respon a diferents sensibilitats i necessitats per assolir un objectiu comú, fomentar els hàbits saludables”, explica la regidora de Serveis Socials i Salut, Gisela Vargas.

I és que en aquests vint anys les transformacions socials han evolucionat. Es calcula que avui dia el 40% d’alumnes de Vilanova es queda a dinar a l’escola diàriament, convertint aquest espai en un puntal bàsic per a la promoció de l’alimentació saludable i on l’aplicació de les bones pràctiques higièniques ha d’estar garantida.

Els criteris per aconseguir l’acreditació ECPAM passen perquè els menjadors escolars ofereixin menús equilibrats i periòdicament revisats pels tècnics. A més, els centres es comprometen a introduir el programa d’educació alimentària i nutricional en el currículum de cada curs i a programar activitats esportives extraescolars.

FER UN COMENTARI