Demanen 28 anys de presó per l’home que va matar la seva sogra per diners a la Bisbal

0
260
Imatge d'arxiu. // FOTO: ACN

Aquesta setmana, la Fiscalia ha sol·licitat 28 anys de presó pels dos homes que el mes de juliol del 2017 van matar una dona, sogra d’un d’ells, a la Bisbal del Penedès per robar-li diners, segons apunta l’ACN.

D.M.M., un dels acusats, vivia amb la seva parella i els pares d’ella a una casa a la Bisbal i passava per una mala situació econòmica. Per això, juntament amb un amic i company de feina, A.G.M., van acordar robar 20.000 euros que la sogra, de 63 anys, tenia a casa seva un dia que la víctima estava sola a casa. Així, D.M.M. hauria deixat una finestra oberta i hauria marxat del domicili amb la seva parella, mentre el sogre era a Barcelona, i A.G.M. hauria entrat al domicili amb la intenció d’asfixiar la dona per deixar-la inconscient i robar-li els diners. La intenció era fer passar el fet com un robatori per part d’uns desconeguts.

Cap a tres quarts de deu del vespre del 4 de juliol, l’executor del pla (A.G.M.) va accedir al domicili, es va introduir fins al saló on hi havia la víctima i “amb ànim de causar-li la mort o assumint que aquesta circumstància es podria produir, i fent valer la seva important superioritat física que impedia cap defensa” per part de la dona, “la va colpejar al cap i a la cara, li va tapar les vies respiratòries amb un dels coixins del sofà i va mantenir la pressió fins que es va desmaiar”, relata la Fiscalia. L’acció li hauria acabat provocant la mort.

A continuació, va agafar un moneder que hi havia a l’interior de la bossa de mà que la víctima tenia a la seva habitació i que contenia documentació, uns 3.000 euros en efectiu i dos anells. No obstant, no es va adonar que també hi havia un sobre amb 14.000 euros. Després, va marxar de l’habitatge i va enviar un missatge a D.M.M. per informar-lo que ja havia acabat la seva missió: “ja he acabat de sopar”, deia el text.

D.M.M. i la seva dona van arribar al domicili pocs minuts abans de les onze de la nit. En veure el cos de la víctima estirat al sofà, la seva filla va trucar el 112. Segons el fiscal, per tal de desviar les sospites, D.M.M. va fer veure a l’operador que feia la reanimació cardiopulmonar a la dona. En els deu minuts que van passar fins que va arribar la primera patrulla policial, l’acusat hauria preparat l’escena per fer creure que a l’habitatge hi havien accedit desconeguts. Així, va extreure peces de roba de l’armari de l’habitació del seu sogre i les va escampar per terra.

Quan a la casa ja hi havia diversos agents dels Mossos d’Esquadra, la filla de la víctima es va adonar que a la bossa de mà hi quedava el sobre amb 14.000 euros; i va guardar la bossa i els diners dins de la seva pròpia bossa. Posteriorment, i a petició dels agents, ho va entregar tot a la policia. Els 3.000 euros sostrets i la documentació no s’han recuperat.

Pel què fa als dos anells que s’hauria endut A.G.M., dies després D.M.M. hauria simulat davant la seva parella, el seu cosí i el seu sogre que els va trobar casualment dins un llum de l’habitació de la víctima. La presumpta falsa troballa es va comunicar als Mossos d’Esquadra dos dies després, el 27 de juliol.

Per tot plegat, el ministeri fiscal reclama 23 anys de presó per cadascun dels dos acusats per un delicte d’assassinat; i cinc anys més per un delicte de violència en casa habitada. A més, reclama que indemnitzin la família de la dona amb 75.000 euros.

El ministeri fiscal remarca en el seu escrit que tots dos “assumien que el mecanisme d’asfíxia podria produir la mort” de la dona, i com que la dona va acabar morint, la Fiscalia demana 28 anys de presó per cadascun dels dos acusats. El cas es jutjarà a l’Audiència de Tarragona amb jurat popular.

FER UN COMENTARI