3 anys i mig de presó per l’Adrián Sas

0
1774
L'Adrián Sas va ser detingut l'11 de desembre del 2018 a Vilafranca.

Aquesta setmana s’ha donat a conèixer la sentència al jove vilafranquí Adrián Sas, acusat de desordres públics, atemptat a l’autoritat i lesions l’u d’octubre del 2018, durant les protestes davant el Parlament de Catalunya a l’aniversari del referèndum per la independència.

El judici es va dur a terme el passat dimarts 17 de novembre a l’Audiència Provincial de Barcelona, i les dues parts acusatòries demanaven l’ingrés a presó: la Fiscalia demanava set anys, i la Generalitat, acusació particular, demanava cinc anys i mig.

Finalment, la sentència del judici suposarà l’ingrés a presó del jove, que ha estat condemnat a tres anys, sis mesos i un dia. Des del grup de suport a l’acusat, Sas Absolució, i des del col·lectiu antirepressiu Baula Solidària i el grup antirepressiu de suport legal Alerta Solidària, denuncien la sentència, ja que consideren que “ja estava decidida abans que es dugués a terme el judici”.

En un comunicat, els tres grups han recordat que un dels mossos que acusaven el jove és Jordi Arasa, condemnat a presó per brutalitat policial el 15-M del 2011 i actual cap de la Tedax; i afegeixen que Adrián Sas ha estat “condemnat amb proves de les que no s’havia respectat la cadena de custòdia i se li ha negat el dret de presumpció d’innocència”.

En el comunicat també asseguren que la Generalitat s’havia compromès o bé a retirar-se de l’acusació particular o bé a eliminar algun dels càrrecs; però que al judici no ho van complir. Els tres grups remarquen que “ha estat la posició de la Generalitat la que ha fet que una sentència de dos anys augmentés als tres i mig, cosa que implica l’ingrés a presó de l’independentista, ja que la Generalitat l’acusava per un delicte d’atemptat agreujat”. Si no hagués estat així, el més probable és que la sentència no hauria superat els dos anys i Sas no hauria d’entrar a presó.

Segons els col·lectius, la sentència “evidencia que la pressió dels cossos policials dicta les accions d’un Departament d’Interior que és titella dels lobbys de poder dels Mossos d’Esquadra”. Finalment, asseguren que recorreran “aquesta sentència política” i que seguiran denunciant els partits de Junts x Catalunya i Esquerra Republicana per “ser còmplices de l’estat espanyol”, ja que apliquen “de la mateixa manera la repressió i la condemna de les idees polítiques i l’exercici de drets fonamentals”.

El proper dilluns, 30 de novembre, des de Sas Absolució s’ha convocat una roda de premsa i una manifestació davant els jutjats de Vilafranca a les 19h.

FER UN COMENTARI