35 baixes a l’hospital del Vendrell en plena escalada de la pandèmia

0
298

L’Hospital del Vendrell, que gestiona la Xarxa Sanitària Santa Tecla, es troba ja en una situació límit. I no només pels efectes de la pandèmia, sinó també per la coincidència amb les 35 baixes laborals que hi ha actualment entre el seu personal. (5% de la plantilla)

Els treballadors de l’Hospital del Vendrell han denunciat que pateixen una “tensió psicològica extrema” degut als esforços fets per atendre els pacients amb covid-19 des que va esclatar la pandèmia, i asseguren que estan treballant sense els recursos suficients. En una carta adreçada pel comitè d’empresa a la Direcció d’Infermeria, a la Direcció Mèdica i a la Gerència, la plantilla afirma estar “esgotada” i lamenta que fa anys que reclama la contractació de personal per reduir les ràtios de pacients.

A la carta, el comitè d’empresa afirma que ara disposa de més material de protecció i que es fan més testos de covid-19 que al març, “però ens seguim contagiant dins el centre de forma inadmissible”, tot recordant que les mascaretes només s’han d’utilitzar durant quatre hores. També critica que els facin treballar “sense descansos” i amb torns redoblats, fet que acaba comportant una “tensió psicològica extrema”. A més, denuncien la voluntat de la Xarxa Santa tecla “d’obstaculitzar les reduccions maternals”, fet al qual s’oposen i que, si es produís, portarien als jutjats.

FER UN COMENTARI