40 anys d’ajuntaments

0
246

3 d’abril 1979, “elecció” dels primers ajuntaments democràtics. Els municipis elegeixen el ‘primer’ alcalde democràtic. Enguany fa 40 anys d’ajuntaments democràtics i en aquest període de temps s’han fet i aconseguit moltes coses.

El món, la societat, els partits polítics, han evolucionat, transformat, canviat. El món i la societat han fet una catarsi cap a pitjor. La política, al meu entendre, durant aquests 40 anys ha fet una molt bona feina. S’han creat nous partits i els tradicionals (conservadors i progressistes) han anat mutant.

Els ajuntaments, de no fer quasi res, han passat a ser realment resolutius, eficaços. 40 anys han servit per fer treballar la democràcia. Aquesta ens ha proporcionat elements, material, personal per progressar i millorar l’entesa entre el ciutadà i la institució. La majoria d’ajuntaments han treballat, han fet treballar de valent els seus funcionaris, per aportar a la societat avantatges, solucions. 40 anys d’ajuntaments democràtics en què els polítics i ciutadans s’han assentat, acordat i dialogat sobre temes diversos. El poble s’ha beneficiat amb el treball conjunt de funcionaris i polítics, que han dedicat dia rere dia a enfortir i enriquir la democràcia.

Una democràcia que ha hagut de suportar algun ensurt, sense cap més conseqüència. Un poder institucional que ha de continuar fent la seva feina, servir el poble.

40 anys d’ajuntaments democràtics que han d’anar sumant, per continuar fent aquesta labor a benefici del poble, que som tots els ciutadans i ciutadanes. No s’ha de defallir.

Francesc Carafí Quintana

Sant Sadurní d’Anoia

FER UN COMENTARI