515 km sense descans per visibilitzar la lluita contra l’ELA

0
1188
Acte de presentació de El Repte 515 Non Stop Units per la ELA, dilluns al Club Nàutic de Vilanova.

L’atleta David Izquierdo s’ha proposat completar una utramarató en 36/38 hores, sense parar per dormir en el transcurs dels 515 km de la prova, per visibilitzar la lluita contra l’Esclerosi Lateral Amitròfica (ELA), una malaltia degenerativa, de pronòstic mortal, que ataca les neurones encarregades de controlar els músculs.

El repte tindrà lloc el 17 de juny a Vilanova i contemplarà tres etapes sense descans: 10 quilòmetres nedant; 421 km en bicicleta, dividits en un circuit de 84,2 km que haurà de completar cinc vegades; i 84 km corrent, el que equival a dues maratons seguides. Izquierdo iniciarà la prova a les set del matí des del Club Nàutic de Vilanova i es preveu que la finalitzi l’endemà, 18 de juny, cap a les tres de la tarda.

La iniciativa sorgeix del mateix atleta, un barceloní de 42 anys, que s’ha proposat realitzar un repte esportiu però amb el plus afegit de contribuir a visibilitzar aquesta malaltia, que no té cap cura ni tractament, i a recollir fons que permetin avançar en la seva investigació.

El repte compta amb la col·laboració de Reto Todos Unidos, un col·lectiu d’afectats per ELA, i de la Fundació Miquel Valls, entitat que treballa per millorar la qualitat de vida de les persones afectades per la malaltia i per oferir suport a les seves famílies.

Les persones que vulguin col·laborar econòmicament en aquesta iniciativa solidària tenen diferents opcions. Una d’elles és fer una aportació econòmica a la plataforma de crowdfundinf elmeugradesorra.org. Una altra és comprant una samarreta del Repte, que estarà a la venda al Centre de Recuperació Fundacional de VNG, als establiments Evasion Running i Underground i a Anytime Fitness Vilanova.

FER UN COMENTARI