Divendres van declarar als Jutjats del Vendrell les quatre persones encausades per la seva participació en una manifestació que el passat 23 d’abril es va realitzar davant un hotel de Coma-ruga en contra l’acte fundacional de Respeto, la federació que agrupa les formacions ultradretanes de PxC, Partido por la Libertad i España 2000.

Els quatre investigats, simpatitzants de la Unitat contra el feixisme i el racisme del Baix Penedès, van ser denunciats pel líder de la PxC, August Armengol, qui a més d’al·legar que la protesta es va realitzar sense els permisos pertinents, els acusa de danys i perjudicis a casa seva, a més de revelació de secrets per difondre, assegura, l’adreça on resideix.

Una setantena de persones van voler manifestar el seu suport als encausats, concentrant-se a les portes dels Jutjats. Durant la vista oral, els encausats van declarar que van participar en la manifestació amb una actitud pacífica i que no es va produir cap aldarull. També van explicar que van prendre part a la protesta, però que no n’eren els organitzadors i van insistir en el fet que en cap moment van ser identificats pels cossos de seguretat.

La denúncia d’Armengol és “un nou intent de criminalitzar i portar a la via judicial qualsevol moviment de protesta que s’oposi a les seves tesis racistes i feixistes”, denuncia un dels encausats, Josep Mañé, que recorda que “Armengol ja ha obert moltes causes prèvies a militants antifeixistes del Baix Penedès i que totes han estat arxivades o absoltes, si s’ha arribat a judici”.

Després de veure el suport ciutadà que han rebut els quatre encausats, August Armengol, ha manifestat a través d’un comunicat que “defensa la llibertat d’expressió però que també considera que és una obligació cívica de qualsevol ciutadà denunciar els fets presumptament delictius dels quals en tingui coneixement”. És en aquest context, diu, que va presentar una denúncia “contra aquests radicals d’extrema esquerra per presumptes il·lícits penals d’incitació a l’odi, per discriminació ideològica, coaccions, amenaces, alteració de l’ordre públic, revelació de secrets, danys i perjudicis”.

Després que divendres declaressin els quatre encausats, l’advocat de la defensa ha demanat l’arxivament del cas. De moment, però, la investigació continua oberta.

FER UN COMENTARI