Hola, Ariadna! Saps què? 76.202 castells després, estem en un moment boig. Llàstima que no hi poguessis ser aquests dies perquè hem viscut pont fantàstic a Vilafranca.

Els Xicots ja fan castells de 9, dominen el 5d8, han descarregat el pd6 i també han tocat el pd7f tot i que encara no li han fet l’aleta. La Diada del Roser va servir perquè la colla signés la seva millor diada. Van carregar el primer 4d9f i diuen que el tenien per descarregar. Però això no és tot. Aquest any ja van descarregar el 3d9f per Festa Major. Recordes quan al 2005 vau fer el primer tastet dels 9 pisos? Deien que si el fèieu actuaríeu per Sant Fèlix. Ho creien impossible. Ara els teus Xicots s’han fet grans de la mà de l’Aina i assenyadament saben que encara no hi poden anar. Deixa’m dir-te que per l’any que ve auguro una diada de 3d9f, 4d9f, 5d8 i pd6 o potser folrat i tot.

De la plaça Milà i Fontanals passem al c. General Prim. Els Castellers estan en un estat de forma excel·lent. Han guanyat un altre Concurs, el 8è seguit i 11è de la seva història. Els verds ja descarreguen el 3d10fm; 6 enguany! El més espectacular és que aquest any el 3 ens ha recordat l’època en què la colla feia el 4d9fa per obrir plaça. Et ve al cap aquell doble intent infructuós al 4d10fm del 1996? Doncs l’any passat els Minyons el van descarregar, aquest any els Castellers el van carregar per Festa Major i van completar-lo al Concurs en una imatge de postal i la Colla Vella per Santa Úrsula. Sí, no només ells són els uppers ara, els Minyons sempre són allà i han pujat un graó més i la Vella ha evolucionat tant que ja torna a jugar-li de tu a tu les temporades.

La colla segueix sent molt exigent i competitiva. Dimarts, després d’un Tots Sants espectacular amb la 3a millor diada de la història, hi havia castellers que no estaven satisfets perquè no havien complert el programa. Em va costar entendre el perquè i fins i tot un parell de mitges discussions però després em vaig adonar que aquesta actitud és la que ha fet estar la colla al capdamunt tants anys. Per cert, ara pensaràs que estic boig però sembla ser que l’any que ve es buscarà el 4d10 sense manilles.

Ja ho veus Ariadna, els Xicots, sense el teu mocador a mitja cama, estan en el seu millor moment de la història i fins i tot hi ha personalitats vilafranquines que han augurat una “Santa Úrsula vilafranquina”.

Diumenge farà 8 anys que toques el cel amb la mà i en què pensar en castells és pensar en tu. Regala un #bonavui als que van pujant. Per aquí encara ens anem enfaixant, quan la tinguem a punt ja vindrem.

FER UN COMENTARI