Castellblanch traslladarà la producció a Freixenet i les vendes a Caves Hill

0
3274

Sant Sadurní n’ha anat ple, aquesta setmana. El Grup Henkell Freixenet ha decidit reorganitzar a fons l’empresa Castellblanch, amb l’objectiu de fer més eficient la seva estratègia comercial al mercat estatal. Uns canvis que han posat la por al cos a molts treballadors de la firma. Però tant des de l’empresa com des del comitè d’empresa s’ha explicitat el compromís del grup de no fer cap acomiadament i de recol·locar tot el personal a altres empreses del grup cavista, sigui a Freixenet o a Segura Viudas.

Els canvis anunciats en un comunicat intern reduiran la cava sadurninenca a la mínima expressió. En síntesi, la secció comercial es trasllada a les Caves Hill (Moja); la producció de cava es trasllada a Freixenet i Segura Viudas, deixant-ne una part residual a Castellblanch (de fet, ja fa temps que ha baixat molt la producció); i la conseqüència de tot això serà la reubicació de bona part del personal a altres seus del grup.

Segons el comunicat, l’equip Comercial Grupo Freixenet se centrarà en la venda de les marques més emblemàtiques del grup cavista (Freixenet, Segura Viudas, René Barbier, Canals i Nubiola, Dubois…), mentre que els caves Castellblanch seran comercialitzats per una nova empresa, Ferrer Family Wines, i traslladarà la seva seu a Caves Hill (Moja). Aquesta nova comercialitzadora (participada per la família Ferrer, per Josep Lluís Bonet i per Henkell), també vendrà marques com Conde de Caralt, Aria, Castell d’Ordal, a més dels vins de més qualitat que produeix la família Ferrer a través de les societats FourFer i Ferrer Miranda en denominacions d’origen com Priorat, Montsant, Rioja, Ribera del Duero, Rueda i Rias Baixas. Al capdavant de la nova comercialitzadora de Castellblanch hi haurà Toni Farrés, mentre que Joaquín Costa seguirà liderant Freixenet.

L’altre vessant important de la reestructuració és la producció, que es traslladarà en bona part a Freixenet i Segura Viudas, deixant-ne una petita part a Castellblanch.

El comunicat també apunta que s’intentarà que la reorganització “minimitzi l’impacte en les persones”. Fonts de l’empresa asseguren que no tenen intenció de fer cap ERO, sinó recol·locar el personal entre les dues cases mare, Freixenet i Segura Viudas. Sergi Lozano (CCOO) afirma que el comitè d’empresa veu amb bons ulls “l’estratègia de potenciar Freixenet dins el grup, la recol·locació de tots els treballadors dins de Sant Sadurní mateix no és traumàtica, i Castellblanch seguirà estant dins el grup Freixenet”.

FER UN COMENTARI